Detenen els atracadors de vuit oficines de Correus a Catalunya en les últimes setmanes

Entre els diferents assalts van obtenir 40.000 euros en efectiu i 1.000 euros en segells

Els Mossos d'Esquadra han detingut els atracadors que havien assaltat vuit oficines de Correus a Catalunya en les últimes tres setmanes. La policia considera que els arrestats, un home de 22 anys i una dona de 24, tots dos de nacionalitat xilena, són els autors de vuit robatoris amb violència i intimidació. Tot i això, la investigació continua oberta perquè hi hauria altres persones implicades en aquests delictes. Els atracaments van tenir lloc entre el 18 de juliol i el 5 d'agost a les oficines de Correus de Lliçà de Vall, Sant Joan Despí, Cervelló, Palau-Solità i Plegamans, Caldes de Malavella, Badalona, Sant Vicenç dels Horts i Tiana. Entre els diferents assalts, els detinguts van obtenir 40.000 euros en efectiu i 1.000 euros en segells.

El primer cas va passar el 18 de juliol a Lliçà de Vall. A primera hora del matí, un home amb la cara tapada amb un passamuntanyes va amenaçar amb una pistola els treballadors de l'oficina de Correus perquè li donessin els diners en efectiu que tenien. Una vegada li van lliurar 12.865 euros, va marxar del lloc dels fets amb un altre company que l'esperava fora amb una motocicleta. Quan els Mossos van començar a investigar aquest atracament, en pocs dies es van produir altres assalts a establiments de Correus de Catalunya.

Per això, la policia va valorar que darrere els diferents atracaments hi havia els mateixos autors, que serien membres de l'organització criminal Lanzas Internacionales, ja que tots els assalts seguien un mateix 'modus operandi'. Els investigadors van comprovar que els atracadors escollien oficines de poblacions petites o, si no, altres de més grans, com Badalona, i que accedien als establiments a primera hora del matí. Entraven als locals exhibint armes de foc per intimidar els clients i també els treballadors, per aconseguir que els lliuressin els diners en efectiu que hi havia a l'entitat.

Atraquen a punta de pistola l'oficina de Correus de Caldes i s'emporten 3.000 euros

Acostumaven a tancar els treballadors i els clients en una sala mentre esperaven l'obertura de la caixa forta. Per aquest motiu, els Mossos calculen que entre els vuit assalts la quantitat de víctimes ascendeix a més de quaranta persones. De fet, a l'atracament de l'oficina de Correus de Cervelló van arribar a immobilitzar una treballadora lligant-la de mans i peus amb brides. A més, algunes vegades també s'emportaven els telèfons i les joies de les víctimes. Quan els autors donaven per acabat l'assalt, marxaven ràpidament del lloc dels fets.

Líder d'un grup de robatoris a Xile

La investigació policial va determinar que entre els implicats hi havia una dona xilena, que exercia de líder d'un grup dedicat a cometre robatoris violents i amb força a Xile. Els Mossos van muntar un dispositiu per localitzar i detenir els autors 'in fraganti', en el moment que fessin un nou assalt. L'operatiu va permetre detenir dos membres del grup a la Jonquera el 6 d'agost, quan intentaven fugir en vehicle després de cometre dos nous atracaments: un intent a Sant Vicenç dels Horts i un altre a Tiana, on van aconseguir 2.000 euros.

En l'escorcoll personal i del vehicle, els agents els van confiscar diversos objectes i elements que serien de procedència il·lícita, així com peces de roba i calçat que feien servir en els atracaments, a part de diners en efectiu. La policia també va detectar objectes que havien adquirit recentment i que denotaven un increment inusual del patrimoni, perquè es tractava de marques de roba exclusives i cares. En un escorcoll posterior al seu domicili, els Mossos van confiscar més peces de roba i altres elements per ocultar parcialment el rostre que utilitzaven en els atracaments, així com una de les armes que havien fet servir en els assalts.

La investigació policial també va relacionar els dos detinguts amb 12 robatoris amb força en domicilis de diferents zones de Catalunya que s'havien produït els últims mesos. El 8 d'agost, els dos arrestats van passar a disposició del jutjat de Granollers que porta el cas i el jutge en va decretar l'ingrés a presó. La investigació continua oberta i els Mossos no descarten més detencions, ja que altres persones haurien participat en l'execució dels atracaments a les oficines de Correus.

Tres homes atraquen una altra oficina de Correus, ara a Badalona