Successos
Societat 11/06/2012

Desarticulada una banda d'atracadors de bancs que havia robat mig milió d'euros en set assalts

Els tres lladres detinguts utilitzaven armes de foc simulades per dur a terme els atracaments

Ara
1 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han desarticulat una banda d'atracadors de bancs que havia fet un botí de 400.000 euros en set assalts. Els tres lladres detinguts feien servir pistoles simulades per dur a terme els robatoris.

Els assaltants havien comès quatre atracaments a Catalunya, un a Madrid, un a l'Aragó i un a Navarra. La primera detenció es va produir a Lleida, i les altres dues, a Saragossa.

La investigació va arrencar a principis del 2011, quan es va tenir constància de l'existència de la banda. Els assaltants acostumaven a fer un estudi previ i minuciós de l'entorn de l'oficina bancària, les seves característiques i els treballadors que hi havia. Actuaven generalment cinc minuts abans de l'hora del tancament i realitzaven els robatoris fent ús d'armes de foc per aconseguir intimidar el personal, segons expliquen fonts de la policia autonòmica.

En el moment de les detencions i els escorcolls a cinc domicilis, es van intervenir 18.000 euros, dues armes de foc simulades, dos vehicles, sis telèfons mòbils, 49 cartutxos, plànols d'entitats bancàries, cartilles bancàries en blanc i elements per disfressar-se.

Els detinguts són Fernando V.I., de 46 anys; Carlos Manuel S.A., de 47 anys, i Francisco E.A., de 51 anys, tots tres de nacionalitat espanyola.

stats