Detenen dos joves per agredir dos menors amb navalles i matxets a l'agost al metro de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han denunciat dos nois més implicats en l'acció violenta i han emès dues ordres de crida i cerca

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 28 de novembre dos joves –un de 21 anys i un altre de 16–, en van denunciar dos més i van emetre dues ordres de crida i cerca per l'agressió a dos menors en un comboi del metro de Barcelona.

El dia 5 d'agost es va iniciar una investigació tutelada per la Fiscalia de Menors de Barcelona després d'una denúncia presentada per un dels menors, de 16 anys, que va explicar que el 2 d'agost havia patit una brutal agressió per part d'un grup de joves armats amb matxets i navalles a l'interior d'un vagó de metro, a l'altura de l'estació de Congrés, a la línia 5. L'escomesa va provocar-li ferides d'arma blanca al braç i a les mans i contusions per diverses parts del cos.

Cap a les 20.30 hores del passat 2 d'agost, la víctima es trobava amb un amic a l'estació de Fabra i Puig de la línia 1 del metro. En pujar al vagó va observar que un grup de set joves, que també eren a l'andana, es quedaven mirant-los i pujaven tots al mateix comboi. Poc després, el menor va fer transbordament a Sagrera per enllaçar amb la línia 5. El grup de joves que havia vist abans es va fer més nombrós perquè en aquell intercanviador s'hi van afegir més persones.

Quan la víctima i el seu amic es trobaven a l'altura de l'estació Congrés, un dels joves del grup es va adreçar al denunciant i li va demanar que baixés a l'andana quan s'aturés el tren. La víctima s'hi va negar, motiu pel qual els joves van extreure navalles i matxets de grans dimensions i van atacar de manera molt violenta el menor i el seu amic. L'agressió va provocar ferides d'arma blanca al braç i a les mans i contusions per diverses parts del cos al menor denunciant. A l'altre menor li van llençar ganivets sense arribar a impactar-lo.

Davant dels fets, els investigadors van contactar amb la Unitat de Seguretat i Protecció Civil de TMB per tal de disposar de les gravacions de videovigilància. Les imatges van ser determinants per constatar els fets succeïts i van permetre identificar quatre dels presumptes autors de l'agressió, pels quals es van emetre ordres de crida i cerca.

Els detinguts, en llibertat a l'espera de judici

El passat 28 de novembre agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de l'ABP Eixample i agents de la Guàrdia Urbana de Badalona van aconseguir localitzar i detenir dos dels joves identificats. Un d'ells, de 21 anys i de nacionalitat peruana, va passar el dia 29 a disposició del jutjat d'instrucció de detinguts de Barcelona, i l'altre, de 16 anys i de nacionalitat espanyola, a disposició de la Fiscalia de Menors de Barcelona. Tots dos han quedat en llibertat amb càrrecs a l'espera de judici.

La investigació continua oberta per identificar la resta de participants i esclarir els motius de l'agressió, així com per localitzar els altres autors pels quals s'han emès ordres de crida i cerca.