Detenen dos presumptes jihadistes a Ceuta

La Guàrdia Civil els ha trobat un subfusell i tres armes blanques en un amagatall

La Guàrdia Civil ha detingut aquest divendres a Ceuta dues persones acusades de simpatitzar amb l'organització jihadista Daesh que, després d'experimentar un llarg procés de radicalització, formaven part d'un grup cohesionat que havia arribat a un nivell molt alt de determinació per desenvolupar activitats terroristes.

Els agents de la policia han registrat aquest matí sis domicilis i locals propers detinguts i, segons fonts del ministeri de l'Interior citades per Efe, en una zona propera a un garatge han trobat un amagatall amb un subfusell i tres armes blanques.

Les detencions s'han fet per presumptes delictes de terrorisme, ja que es considera que els arrestats són persones plenament afins a l'estratègia de Daesh. Els dos detinguts són persones relacionades amb la delinqüència, una d'elles ja fitxada per narcotràfic i molt coneguda en l'àmbit policial per la seva participació en diversos actes delictius, que fins i tot inclouen un tiroteig. Les forces de seguretat mantenen l'operació oberta i no descarten noves detencions.

L'operació s'ha dut a terme pels agents de la Guàrdia Civil, sota la direcció del jutjat central d'instrucció número 3 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional. Des del 2015, quan el ministeri de l'Interior va elevar a nivell 4 l'alerta antiterrorista, les forces i cossos de seguretat han detingut 180 terrioristes jihadistes.