Successos
Societat 09/01/2012

Presó provisional per a l'home detingut per la mort d'un nadó a Valls

L'home no ha reconegut els fets al jutjat però la jutge ha trobat prou indicis per fer-lo empresonar mentre continua la investigació

Ara
1 min

BarcelonaEl detingut per la mort d'un nadó a Valls ha sigut empresonat provisionalment aquest dilluns per ordre del jutjat d'instrucció número 3 de la població. L'home està imputat per un delicte d'homicidi. El detingut no ha reconegut els fets en la seva declaració judicial, però la jutge ha considerat que hi havia prou indicis –per exemple, va vulnerar una ordre judicial cautelar de no acostar-se a Valls– per fer-lo empresonar sense dret a evitar la presó amb una fiança, segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Aquest matí, els Mossos d'Esquadra han traslladat l'home, de 34 anys, des de la comissaria de la capital de l'Alt Camp fins als jutjats minuts abans de dos quarts de deu del matí.

L'home, actual parella de la mare de la nena morta (de cinc mesos d'edat), va ser detingut dissabte al matí quan l'autòpsia va constatar indicis de criminalitat en la mort del nadó, que, en un primer moment, es pressuposava que havia sigut per asfíxia accidental. Tot i que la mare del nadó no havia presentat cap denúncia contra ell, l'home tenia una ordre d'allunyament de la seva excompanya sentimental.

Els fets es van produir divendres a tres quarts de deu, al barri Francesc de Clols de Valls, quan els serveis sanitaris van ser alertats per un nadó que no respirava. La nena de cinc mesos no va sobreviure i el que en un primer moment semblava una mort per asfixia accidental o mort sobtada ha resultat ser, segons indicis de l'autòpsia, un presumpte crim per part de la parella de la mare de la petita.

El detingut és Emilio C. C., de 34 anys i nacionalitat espanyola, i veí de Valls.

stats