Societat 19/07/2012

Detenen dos homes als EUA per importar ous Kinder

Aquests dolços són il·legals en aquest país pel perill d'asfíxia que suposen les joguines de l'interior

Ara
2 min
Els ous Kinder són il·legals als EUA

BarcelonaDos homes han sigut detinguts durant dues hores quan entraven als Estats Units des del Canadà per portar sis ous Kinder Sorpresa al cotxe com a regal per als seus familiars després de les vacances. Quan els guàrdies de la frontera han inspeccionat el vehicle i hi han trobat els ous, els han informat que aquesta llaminadura és il·legal als Estats Units, perquè els nens poden ofegar-se amb la joguina que duu l'ou a l'interior. De fet, la importació d'aquesta llaminadura pot ser multada amb uns 2.500 dòlars per cada ou.

Els dos homes han pogut finalment entrar al país sense haver de pagar la multa, i tot ha quedat en una advertència. Per això, han assegurat en una entrevista a una televisió de Seattle que "ha sigut una pèrdua de temps per a nosaltres i per als agents". El portaveu de duanes d'Estats Units s'ha negat a comentar el cas. Duanes i Protecció Fronterera ha advertit a la seva pàgina web que aquests dolços no es poden importar i ha revelat que durant el 2011 se'n van confiscar més de 60.000.

Aquesta prohibició no és l'única: segons informa la CNN, hi ha molts països que han il·legalitzat productes o objectes que, en general, s'utilitzen de manera quotidiana:

-Els telèfons sense fil, Indonèsia: A més de les restriccions per portar animals vius al país, les autoritats han prohibit als viatgers portar els telèfons sense fil sense una llicència aprovada.

-Les mosquiteres, Nigèria: La majoria dels països prefereixen que els turistes que hi arribin vinguin protegits per evitar segons quines malalties, però a Nigèria les mosquiteres estan prohibides, juntament amb l'aigua mineral, la fruita i les joies.

-Electrodomèstics, Cuba: Tot i que el govern de Raúl Castro va tornar a permetre la venda d'electrodomèstics a l'illa l'estiu passat, les importacions d'aquests productes són encara molt difícils de consolidar al país per raons politicoeconòmiques.

-Albergínies i pebrots vermells, Xina: El país asiàtic afirma que prohibeix aquests aliments com a mesura prudent i necessària per evitar la propagació de malalties exòtiques.

-Nous articles de roba, Malàisia: Les duanes d'aquest país posen als visitants un límit de tres articles de roba per estrenar en el seu equipatge d'entrada al país, tot i que és molt difícil implementar aquesta restricció.

-Vaixelles de ceràmica, Estats Units: Encara que no és una prohibició explícita, el servei de duanes dels EUA aconsella que es comprovin els nivell de plom de les ceràmiques comprades a l'estranger –sobretot a Mèxic, Xina, Hong Kong o l'Índia– i que s'usin només per decorar, ja que el plom de la ceràmica pot filtrar-se en els aliments i les begudes.

-Xiclet, Singapur: Mastegar un xiclet en aquest país pot comportar una pena de fins a dos anys de presó. Aquesta mesura es va prendre el 1982 per mantenir la ciutat neta. Ara s'ha legalitzat parcialment aquest producte, però només per a finalitats terapèutiques, com els xiclets que ajuden a deixar de fumar. Aquests es venen només en farmàcies i els compradors han de registrar el seu nom abans de comprar-los.

stats