SUCCESSOS

Detenen tres joves que planificaven assassinar-ne un altre a Barcelona

Els van arrestar quan estaven a punt de comprar l'arma amb la qual pretenien cometre el crim

Els Mossos d’Esquadra van anunciar ahir la detenció de tres joves que planificaven un assassinat a Barcelona. Les detencions es van fer, precisament, quan estaven a punt de comprar l’arma amb la qual pretenien cometre el crim. Segons va informar la policia, la investigació va començar just després d’una baralla, a principis d’any, a les portes d’una discoteca de la ciutat. L’incident va acabar amb un ferit greu i les investigacions posteriors van permetre als agents dels Mossos descobrir el pla dels tres detinguts per assassinar una persona relacionada amb aquest primer succés, amb la qual havien mantingut desavinences des d’aleshores.

Després de la baralla, els Mossos van detenir una persona, van identificar-ne dues més per la seva presumpta relació amb els fets i van mantenir oberta la investigació per trobar més implicats en la batussa. En el marc d’aquesta investigació, els agents van intervenir els telèfons d’alguns dels implicats i van descobrir el pla d’aquestes tres persones per assassinar-ne una quarta, amb qui mantenien disputes després de la primera baralla.

Les intervencions telefòniques també van permetre als agents saber que un dels tres implicats estava a punt de comprar una arma per cometre l’assassinat, fet que va precipitar la detenció, el dia 11 de maig al districte de Sant Martí de Barcelona, just quan accedia a un domicili per aconseguir l’arma. Aquell mateix dia els Mossos van desplegar diversos dispositius policials a Viladecavalls, Terrassa, Ripollet i el districte de Sant Martí de Barcelona, i tres dies després van detenir els altres dos implicats en els fets. Els detinguts són tres joves de 21, 22 i 23 anys. El jutge va enviar-ne un a la presó, el que es disposava a comprar l’arma, i va decidir deixar en llibertat amb càrrecs els altres dos detinguts.

Més continguts de