Detenen l''ambaixador' tarragoní de Corea del Nord

La Guàrdia Civil ha arrestat Alejandro Cao de Benós i el seu company de pis en una operació de tràfic d'armes prohibides

La Guàrdia Civil ha detingut l'únic estranger que treballa per al govern de Corea del Nord, el tarragoní Alejandro Cao de Benós, que s'ha convertit en l '"ambaixador" no oficial de l'executiu de Pyongyang a l'Estat, segons han confirmat a l'ARA fonts properes al cas. L'arrest s'hauria produït en el marc d'un operatiu contra el tràfic d'armes prohibides que es coordina des de Madrid i que s'ha desenvolupant en diversos punts de l'Estat.

Els agents han arrestat Cao de Benós i el seu company de pis a l'habitatge que compartien a Tarragona. La Guardia Civil ha registrat la finca i hi ha trobat diverses armes i cartutxos. Segons fonts policials consultades pel diari ARA, també s'han produït detencions i registres a Barcelona.

L'operació, que ha avançat ' El Mundo', s'ha desenvolupat a diverses províncies de l'Estat on en total s'ha detingut dotze persones i s'han efectuat quinze registres, per ordre d'un jutge de Múrcia, que és qui porta la investigació. Els agents sospiten que els arrestats haurien estat implicats en la compravenda d'armes en el mercat negre. Tot apunta que la xarxa, el cap de la qual podria ser un detingut a Múrcia, comprava armes detonadores legals per internet i després les manipulava per transformar-les en prohibides i de foc real.

Cao de Benós havia obert recentment a Tarragona un local  per trencar mites sobre el règim i sumar 'amics' a Corea del Nord.