Societat 12/07/2012

Detenen l'exconseller Ausàs per fer contraban de tabac amb un guàrdia civil i 5 persones més

Els Mossos van arrestar el polític i la resta del grup sota l'acusació d'haver introduït a Catalunya tabac andorrà per valor de 300.000 euros des del maig

Sílvia Barroso
1 min
Jordi Ausàs (ERC), exconseller de Governació

BarcelonaL'exconseller de Governació i exalcalde de la Seu d'Urgell Jordi Ausàs Coll (ERC) va ser detingut aquest dimecres pels Mossos d'Esquadra per la seva presumpta implicació en una xarxa de contraban de tabac. Una banda en la qual tenia un paper fonamental un agent de la Guàrdia Civil, que era el que aconseguia el tabac i el portava a un lloc segur.

Segons ha sabut l'ARA, el polític ha estat arrestat a la Seu d'Urgell dins una investigació que porta el jutjat d'instrucció número 1 d'aquesta població.

Segons un comunicat dels Mossos d'Esquadra, el grup desarticulat hauria introduït a Catalunya tabac andorrà per valor de 300.000 euros des que es va iniciar la investigació, el mes de maig. Els detinguts són set: sis veïns de la Seu d'Urgell, d'entre 31 i 55 anys –entre els quals hi ha Ausàs, de 52 anys–, i una veïna d'Àlaba de 28 anys.

La policia ha escorcollat aquest dijous al matí dos domicilis, un bar i un garatge a la Seu d'Urgell. Els arrestats passaran a disposició judicial en les properes hores i no es descarta que hi hagi més detencions.

En el cas també hi ha treballat la Guàrdia Civil, que ha col·laborat amb els Mossos en les detencions i els escorcolls.

stats