SOCIETAT
Societat 31/05/2011

Detenen 14 membres d'una banda especialitzada en el robatori de pisos

El grup delictiu actuava des de les bases de València i Barcelona a tot Catalunya, al País Valencià i a l'Aragó. Entraven en domicilis buits amb la tècnica de la radiografia i s'emportaven les joies i els objectes de valor

Redacció
2 min

BarcelonaLa policia espanyola i els Mossos d'Esquadra han detingut 14 persones que formaven part d'una banda especialitzada en el robatori de pisos, i que feien servir la tècnica de la radiografia per accedir-hi. Aquest mètode fa saltar amb la radiografia el pany de la porta, fins que els lladres poden entrar al domicili. La xarxa actuava a Catalunya, al País Valencià i a l'Aragó, i hauria comès més d'una vintena de robatoris a Figueres, Cambrils, l'Hospitalet de Llobregat, Cervelló, Almacelles, Castelló de la Plana, Corbera de Llobregat, Alzira, Osca, Saragossa i Barcelona. En els vuit escorcolls que s'han practicat, s'han recuperat 36.000 euros en metàl·lic i nombroses joies i efectes per un valor superior als 100.000 euros.

La banda estava dividida en dues cèl·lules: una actuava des de Barcelona i l'altra, des de València. Algunes vegades, els membres, que actuaven en grups de dos o quatre persones, recorrien més de 500 quilòmetres per donar els cops. La banda feia servir cotxes de lloguer per desplaçar-se fins als habitatges que tenien com a objectiu, habitualment edificis de diverses plantes i ubicats en zones allunyades dels principals nuclis urbans. Després, venien els objectes robats a una altra organització que disposava d'una botiga de compravenda d'or i joies a l'avinguda barcelonina del Paral·lel. Altres objectes s'enviaven a Xile, d'on eren alguns membres de la xarxa, per vendre'ls allà.

La banda actuava de dia, durant les hores de més activitat al matí i a la tarda, quan era més probable que els propietaris estiguessin fora de casa per motius personals o laborals. Primer, trucaven als timbres dels portals i si no hi havia ningú hi accedien amb tornavisos de grans dimensions o mitjançant el mètode de la radiografia, fins que la porta cedia i podien entrar. Un cop a dins, mentre un o dos integrants de la banda cometien el robatori, l'altre feia tasques de vigilància i protecció a l'exterior. Estaven en contacte telefònic i si eren sorpresos a l'interior, utilitzaven la violència i armes blanques o de foc per espantar els propietaris. A més, com a mesura de seguretat els delinqüents renovaven contínuament els seus números de telèfon i feien servir targetes de companyies telefòniques per evitar ser identificats.

stats