Detenen un noi rus menor d'edat per l'agressió al metro

Els Mossos l'han arrestat a Barcelona aquest dilluns al migdia. L'autor del vídeo i un altre acompanyant estan imputats

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Barcelona aquest dilluns al migdia el presumpte autor de l'agressió a un noi de d'origen mongol de 25 anys al metro de Barcelona, dissabte a la nit.

Es tracta d'un jove rus, menor d'edat, amb les iniciats V. T., amb domicili a Barcelona. La Fiscalia de Menors es farà càrrec ara del cas. La detenció s'ha fet per un delicte d'incitació a l'odi i la discriminació i per una falta penal de lesions, ja que l'agressió física va ser lleu i no arriba a la tipificació de delicte.

Segons les primeres investigacions, el noi tindria relació indirecta amb el grup Pilla-Pilla. Concretament, sembla que té amics comuns amb aquest grup homòfob, alguns membres del qual van ser detinguts fa uns mesos.

Imputació dels dos acompanyants de l'agressor

També han estat imputats com a coautors dels fets els dos amics que anaven amb l'atacant: el que va enregistrar en vídeo l'agressió i un altre. Cap dels dos va fer res per impedir l'atac ni per ajudar la víctima: ans al contrari, el fet que ho enregistressin indica que aplaudien l'acte del jove ara detingut i a més a més en van fer difusió massiva en penjar-ho a YouTube, tot i que després van retirar la filmació.