Detenen el pare i el fill gran del clan gallec dels Charlines per narcotràfic

La família Charlín està implicada en una de les trames més destacades d'importació de cocaïna

En el marc d'una macrooperació antidroga, la Policia Nacional ha arrestat aquest dimecres a Galícia el pare del clan dels Charlines, Manuel Charlín Gama, i el seu fill gran, Melcho Charlín Pomares. En una actuació secreta, els agents han detingut un total de 17 persones d'una organització criminal que aplega fins a 25 membres.

Tot i així, entre els detinguts destaca la presència dels dos membres del clan de narcotràfic gallec i que, segons fonts de la investigació, col·laboraven amb de les trames més importants dedicades a la importació de cocaïna a través de les costes gallegues. Manuel Charlín, de fet, va ser condemnat l'any 1990 a vint anys de presó per organitzar el transport en vaixell de 600 kg de cocaïna des de Colòmbia fins a les costes de Galícia. A més, l'any 2013 encara tornaria a ser sentenciat a 13 anys més per delictes de blanqueig procedents del narcotràfic. 

L'operació, dirigida des de fa mesos pel jutjat d'instrucció número 4 de Vigo, ha aconseguit vincular el grup que liderava l'operació amb els transportistes i amb els homes que pretenien distribuir la droga un cop a terra. La subdelegada del govern a Pontevedra, Maica Larriba, ha assegurat que el vaixell ha sigut interceptat a l'arxipèlag de les Açores amb una "quantitat importantíssima" de droga. No obstant això, sembla que l'organització hauria pogut alliberar l'embarcació i dirigir-la cap a les costes de Sud-amèrica, on preveuen carregar-les de cocaïna i després distribuir-la.