Societat 26/03/2012

Detenen una persona relacionada amb una trama internacional de tràfic de substàncies dopants

La detenció va tenir lloc a l'aeroport de Girona

Acn
1 min

Vilobí d'OnyarEls Mossos han detingut un home de 34 anys i nacionalitat marroquina, com a presumpte autor d'un delicte de tràfic de substàncies dopants. La policia relaciona el detingut amb una xarxa internacional dedicada a la distribució i tràfic de substàncies dopants a esportistes d'elit desarticulada setmanes enrere. En el marc d'aquell primer operatiu es van detenir deu persones, sis a Catalunya i quatre a Madrid, entre tots els detinguts el presumpte cap de l'organització va ingressar a presó.

L'home que han detingut ara s'encarregava d'obtenir les substàncies dopants, distribuir-les per Espanya i el Marroc i subministrar-les a esportistes. Residia al Marroc i esporàdicament a Sabadell i ja havia estat detingut en la investigació conjunta el setembre passat. Després de ser detingut, l'home va continuar amb les seves activitats dins la xarxa, segons les autoritats. La policia indica que en aquell moment venia de recollir a una botiga de Mataró (Maresme), tres xeringues d'Epo Cera prèviament encarregades.

L'home anava acompanyat per una altra persona, presumpta destinatària final de la substància dopant, que va resultar ser un atleta que havia donat positiu a la mateixa substància a les Olimpíades de Beijing 2008. El període de sanció corresponent havia acabat tot just feia uns mesos. Tots dos tenien previst marxar cap al Marroc l'endemà.

Finalment, la matinada del 20 de març, a l'aeroport de Girona, quan arribava a Catalunya d'un vol procedent de Marràqueix (Marroc) se'l va detenir.

Totes les substàncies dopants es distribuien sota les indicacions del doctor Alberto B. N. que és a la presó des del 7 de març d'aquest any.

stats