Societat 23/08/2012

Detenen un home per envestir un vehicle policial després d'atracar un quiosc de la Zona Franca

Els Mossos han disparat diversos trets al motor del cotxe per evitar ser atropellats

Acn
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut aquest dijous al matí un atracador que acabava d'assaltar un quiosc de la Zona Franca a Barcelona i que, durant la fugida, havia envestit un vehicle policial per evitar que el detinguessin. En aquesta maniobra, els agents han disparat diversos trets contra el motor del cotxe per evitar que els atropellessin. Tot i això, el conductor no s'ha aturat i ha continuat fugint fins que poc després ha patit un accident, moment en què els agents han pogut detenir-lo.

Els fets han passat aquest dijous a tres quarts de nou del matí, quan un ciutadà ha aturat una patrulla dels Mossos. L'home ha assegurat que una persona havia intentat atracar un quiosc situat al passeig de la Zona Franca utilitzant un ganivet i que, posteriorment, havia fugit amb un vehicle a gran velocitat en direcció cap a la ronda del Litoral.

Després de l'advertència, una altra patrulla ha aconseguit localitzar el vehicle en un carrer proper a la zona i ha intentat parar-lo. Llavors, el conductor ha fugit circulant en direcció contrària per diversos carrers. En aquest moment, els Mossos han començat a seguir el vehicle per tal d'aturar-lo.

A l'altura del cementiri de Montjuïc, els agents han tornat a donar l'ordre al vehicle, per segon cop, perquè s'aturés, moment en què el cotxe ha intentat atropellar dos agents. Aquests, per defensar-se, han utilitzat la seva arma reglamentària per disparar contra el motor del vehicle i evitar, així, l'atropellament. Han hagut de llençar-se al terra per evitar ser envestits. Com a conseqüència, tots dos agents han patit diverses contusions i rascades.

Tot i això, el conductor ha pogut continuar i ha fugit per la ronda Litoral cap al nus de la Trinitat, perseguit per diverses dotacions dels Mossos. Finalment, el delinqüent ha xocat contra alguns vehicles policials, ha perdut el control del cotxe i ha patit un accident, moment en què els agents han pogut detenir-lo.

En investigar l'interior del vehicle, els mossos han trobat un ganivet de grans dimensions que, suposadament, hauria utilitzat per cometre el robatori. Es dóna la circumstància que l'home portava una samarreta del Barça amb el seu nom inscrit a l'esquena, tal com havien indicat alguns testimonis.

El detingut és Sebastian L. M., de 26 anys i veí de Barcelona. Està acusat de delictes d'atemptat a agents de l'autoritat, conducció temerària i robatori amb violència i intimidació. Passarà a disposició judicial en els propers dies.

stats