DETENCIÓ POLICIAL
Societat 29/01/2011

Detenen tres persones per cometre sis robatoris en domicilis de diverses localitats catalanes

Els detinguts són dos veïns d'Esplugues de Llobregat, de 25 i 45 anys, i un veí de l'Hospitalet, de 19 anys, als quals se'ls hi ha imputat un total de sis robatoris: tres a Martorell, dos a Cubelles i un darrer a Granollers.

Acn
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut tres persones com a presumptes autores de sis delictes de robatori amb força en domicilis de diverses localitats catalanes. Els lladres s'adreçaven a urbanitzacions d'aquestes poblacions i buscaven domicilis on no hi hagués ningú al seu interior amb la possibilitat d'accedir-hi, forçant una porta o una finestra amb una eina tipus 'pota de cabra'. L'objectiu era sostreure objectes de valor com ara joies, rellotges, anells, arracades i cadenes.

El primer dels robatoris va passar el passat 30 de desembre, quan els Mossos van tenir constància d'una robatori a l'interior d'un domicili de Cubelles (Garraf). Els lladres van forçar una de les portes d'accés a l'habitatge amb una 'pota de cabra' i van sostreure diverses joies d'or (arracades, anells, collars) i rellotges de diferents marques. Els agents van iniciar la corresponent investigació i van localitzar un vehicle sospitós, on el seu propietari tenia diversos antecedents per robatoris a interior de domicili. Els investigadors van efectuar diversos seguiments i vigilàncies del vehicle i van comprovar que es desplaçaven en el seu interior tres ocupants amb l'objectiu de localitzar vivendes per posteriorment cometre els robatoris.

Els lladres iniciaven la recerca des de la localitat d'Esplugues de Llobregat, d'on eren veïns dos dels detinguts, i s'adreçaven a urbanitzacions de diferents poblacions. Es tractava d'un grup molt dinàmic i que actuava de forma coordinada amb l'objectiu de sostreure objectes de valor. En un dels dispositius policials, el passat 14 de gener al camí de Can Boixeres d'Esplugues de Llobregat, els Mossos van interceptar el vehicle sospitós i van detenir els tres ocupants. Posteriorment, els investigadors van realitzar dues entrades i registres amb manament judicial en un domicili d'Esplugues i un segon a l'Hospitalet.

En aquests registres es van recuperar objectes (joies, rellotges, anells, cadenes) provinents d'altres robatoris, com un del passat 21 de desembre en un domicili de Granollers, tres robatoris més a la localitat de Martorell i un sisè robatori comès a Cubelles. Els tres detinguts, Carlos Alberto U. H., de 25 anys, Cristian Ernesto V. P., de 45 anys, i Alejandro Antonio L. R., de 19 anys, han passat a disposició judicial davant el Jutjat d'Instrucció d'Esplugues i ja han ingressat a presó.

stats