Detingut el sospitós del crim de Ciutat Vella

Havia estat arrestat per la Guàrdia Urbana per una altra agressió, i una taca de sang als pantalons el va delatar quan ja era al calabós dels Mossos

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dijous, menys de 48 hores després dels fets, el presumpte autor del doble apunyalament de dimarts al barri de la Ribera, segons ha sabut l'ARA. De fet, però, ha estat una detenció feta dins dels calabossos: allà han trobat el sospitós, que ja havia estat arrestat per la Guàrdia Urbana dimarts mateix, hores després del crim del Born, per haver agredit un indigent a la plaça Reial . Es tracta d'un noi de 20 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Barcelona.

Els investigadors han hagut de treballar en aquest cas, sense mòbil aparent, i en el qual l'arma del crim no ha aparegut, amb les poques pistes que tenien. Una de les principals ha estat la descripció física de l'atacant, que era un noi jove de trets magribins.

La clau va ser lligar caps quan els agents es van adonar que tenien als calabossos un home que encaixava amb la descripció. Havia estat portat a la comissaria dels Mossos per la Guàrdia Urbana dimarts a la nit, mentre la policia catalana buscava l'homicida per tot Ciutat Vella. Un agent li va veure una taca de sang als pantalons i es va encarregar una prova d'ADN d'aquesta mostra. El resultat ha arribat aquest dijous a la tarda, i encaixa amb l'ADN de la víctima del crim del Born. A més a més, els testimonis han reconegut el sospitós quan se'ls ha ensenyat la seva foto.

Així es tancaria, per tant, el cas que havia posat en alerta els veïns de Ciutat Vella, especialment els de la Ribera i el Born, que dimarts a la tarda van veure que un home moria d'una ganivetada al coll perquè va intentar aturar el jove que acabava de deixar un altre home ferit amb el mateix sistema.

Els investigadors continuen mantenint la tesi que no hi havia cap mòbil per a cap de les tres agressions que atribueixen al detingut. Creuen que podria ser un pertorbat, tot i que ara s'ha d'aclarir si actuava amb algun objectiu concret –ideològic o d'un altre tipus– o bé si responia a algun impuls incontrolable sense més explicació.