Detenen tres persones a Blanes i Calella per prostituir una menor

La jove va dir als Mossos que es prostituïa i que va marxar de Romania voluntàriament

Els Mossos d'Esquadra han detingut els responsable de dos prostíbuls de Blanes (Selva) i de Calella (Maresme) per prostitució de menors i un delicte contra els drets dels treballadors. Els agents de la Unitat Regional de Policia Administrativa (URPA) del cos van fer una inspecció a un club de Blanes, el D&G, la setmana passada i van descobrir que hi havia una noia de 16 anys que hi treballava com a prostituta. Quan li van prendre declaració la víctima va explicar que abans ja havia treballat en un altre local de Calella, el pub Cocodrilo.

Els Mossos van obrir una investigació que ha acabat amb la detenció dels regents de cada establiment i d'una jove, major d’edat, amb qui vivia la víctima. De fet, la noia va detallar que aquesta dona, també romanesa, era qui s'encarregava d'ella per desig exprés de la seva mare. La noia, a més a més, va assegurar que es prostitueix voluntàriament des de finals d'abril i que va marxar de Romania perquè va voler. Actualment està sota tutela de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) de la Generalitat.

Els detinguts són el responsable del club D&G, un home de 61 anys d'origen argentí a qui atribueixen un delicte d'afavoriment de la prostitució de menors i un altre contra els drets dels treballadors; la regent del club Cocodrilo, una dona francesa de 54 anys investigada pels mateixos delictes que l'amo del club de Blanes, i l'amiga de 22 anys amb qui la menor compartia pis. En aquest cas, se l'acusa d'afavorir que una menor exerceixi la prostitució. Fonts policials indiquen que aquesta arrestada era qui assumia la tutela i es responsabilitzava de la menor, però, tot i això, va permetre que treballés als clubs sent menor d'edat. Els tres detinguts han passat a disposició judicial i han quedat en llibertat provisional.