Detenen 39 persones per explotar noies asiàtiques a Barcelona: les obligaven a prostituir-se i viure en semiesclavitud

Identifiquen 41 víctimes explotades sexualment sota l'aparença de ser establiments de massatge

La Policia Nacional ha detingut 39 persones vinculades a les màfies asiàtiques d'explotació sexual que operen a Barcelona. L'operatiu va començar a principis d'any. Dels detinguts, a 15 se'ls atribueix un delicte de prostitució i contra els drets dels treballadors, ja que se'ls considera responsables dels locals. A 25 se'ls ha detingut per infracció de la llei d'estrangeria.

Els agents han fet diverses inspeccions en pisos i locals de la capital catalana i altres municipis de l'àrea metropolitana on es prostituïen fins a 41 dones de nacionalitat xinesa sota l'aparença en molts casos de ser establiments de massatges. Les víctimes vivien en condicions de semiesclavitud. Estaven disponibles a qualsevol hora i cada dia.

Les màfies introduïen les dones a l'Estat i les obligaven a exercir la prostitució per pagar el deute que havien contret. Són captades en les zones més humils d'Àsia. Els proxenetes els retiren el passaport un cop arriben a Espanya. No tenen permís de residència ni de feina, i es veuen obligades a acceptar les condicions dels explotadors.

A més, les mouen contínuament entre els immobles que controla l'organització, així que molts cop no són conscients d'on són, ja que tenen molt poc contacte amb l'exterior.