SUCCESSOS

Detingudes 23 persones d'una xarxa que robava maletes als turistes en hotels

Se'ls considera autors d'un centenar de robatoris en hotels de tota la geografia catalana

Agents dels Mossos d'Esquadra han desarticulat una xarxa especialitzada en el robatori de maletes i bosses de mà aprofitant-se de la distracció dels turistes en hotels de l'àrea metropolitana de Barcelona i zones costaneres de Catalunya, en una operació en què han estat detingudes 23 persones.

Segons han informat els Mossos en un comunicat, als detinguts, de nacionalitat espanyola, peruana, marroquina i argentina, se'ls considera autors d'un centenar de robatoris i a més se'ls atribueix el delicte de pertinença a organització criminal.

La investigació es remunta a final de maig, quan els investigadors van detectar una sèrie de robatoris en hotels que seguien un mateix 'modus operandi'. Les investigacions portades a terme van permetre constatar que el grup s'organitzava en equips formats per tres o quatre persones que es repartien per la geografia catalana.

Els membres de cada equip entraven als hotels, es feien passar per turistes i aprofitaven els moments en què els clients feien el 'checking' d'entrada o sortida per robar-los els equipatges. El grup tenia les tasques clarament diferenciades i triava turistes com a víctimes perquè era més probable que no interposarien denúncia o no es personarien en la fase judicial en cas de fer-ho, segons han assenyalat les mateixes fonts.

El grup feia servir identitats falses amb l'objectiu d'evitar ser identificat i disposava d'una xarxa de receptors que comprava els objectes robats el mateix dia en què s'havien sostret per dificultar la seva relació amb els fets. A més, usaven vehicles a nom de testaferros per desplaçar-se i fugir de forma efectiva.

El dia 2 d'octubre es va posar en marxa un dispositiu policial amb deu entrades a Barcelona, quatre a l'Hospitalet i una a Cornellà, que es va saldar amb 23 detinguts, que van ser posats a disposició judicial el 4 d'octubre.

Els agents van intervenir 69.000 euros en efectiu, 385 telèfons mòbils, 33 ordinadors portàtils, 43 càmeres de fotos, 23 de vídeo i 48 tauletes electròniques de diverses marques, a banda de més de 200 peces de joies i set vehicles usats per integrants de l'organització per delinquir.

En dos dels domicilis es van trobar dos laboratoris per clonar i falsificar targetes de crèdit i de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), juntament amb màquines de clonació, targetes blanques i un rotllo de títols de transport per poder-ne preparar 2.000.

Més continguts de