Detingut a Barcelona un traficant de drogues amb armes i simbologia nazi

L'home, de 38 anys i nacionalitat espanyola, tenia des d'una pistola elèctrica fins a una destral i un punyal

Els Mossos d'Esquadra han informat aquest dimarts en un comunicat que han detingut a Barcelona un home de 38 anys i de nacionalitat espanyola que estava en possessió de diverses substàncies estupefaents i diverses armes, així com objectes amb simbologia nazi. La detenció va tenir lloc dimecres passat, després que la policia li localitzés el vehicle estacionat a l'avinguda Diagonal. Després d'una discreta vigilància, segons informen els Mossos, els agents van interceptar l'home, cap a les 21.30 hores, quan anava a recollir el vehicle.

A l'interior del turisme, els Mossos hi van trobar 877 grams de cocaïna en dos paquets, 50 paperines de cocaïna preparades per distribuir-les de manera imminent i 112 grams d'haixix. Els agents també hi van intervenir una destral, un punyal i una pistola semiautomàtica amb nou projectils.

L'endemà es va fer una entrada i escorcoll al domicili del detingut a Barcelona, on la policia va trobar una pistola elèctrica i un aerosol d'autodefensa. La policia també va localitzar material amb simbologia nazi, com una bandera, braçalets, postals, fotografies, llibres i diversos manuscrits.

El detingut també tenia a casa publicacions del desaparegut Círculo Español de Amigos de Europa ( Cedade), ona organització nacionalsocialista creada el 1966 per l'ex SS León Degrelle, i propaganda de Democracia Nacional Jóven en favor de Josué Estébanez, condemnat a 26 anys de presó per apunyalar i matar el jove antifeixista Carlos Palomino l'any 2007 a Madrid.

El detingut, que va ser acusat de delictes contra la salut pública i de tinença il·lícita d'armes, va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar dissabte a disposició judicial.