Publicitat
Publicitat

Detingut a Salou un fugitiu irlandès reclamat per tràfic de drogues

Els investigadors de la Policia Nacional van saber que l'home s'amagava en un hotel de la costa amb una identitat falsa

La Policia Nacional ha detingut en un hotel de Salou (Tarragonès) un fugitiu irlandès reclamat per les autoritats del seu país per tràfic de drogues i tinença il·lícita d'armes, després que l'any passat aconseguís escapolir-se quan anava a ser detingut a l'aeroport de Màlaga. G.H., nascut a Irlanda el 1982, ha estat detingut gràcies al canal de cooperació policial internacional que a escala europea brinda la Xarxa Europea d'Equips de Recerca Activa de Fugitius, segons ha informat la Policia en un comunicat.

Irlanda va enviar una sol·licitud a la Policia Nacional amb la finalitat de localitzar, detenir i lliurar el fugitiu. La sol·licitud es basava en un escorcoll que es va fer al vehicle de G.H. el 2013, en què els agents irlandesos van trobar dues pistoles amb munició real i un fardell de cocaïna.

Els investigadors van saber que el fugitiu havia abandonat territori irlandès per dirigir-se a Espanya el maig del 2016 fent ús d'un passaport del seu país de curs legal emès amb una identitat falsa. Les investigacions es van centrar llavors a la província de Màlaga a causa de les vinculacions que presumptament tenia amb algun membre de la família Kinahan, un grup organitzat d'origen irlandès amb presència a la Costa del Sol.

Posteriorment es va descobrir que diversos membres de la seva família tenien previst fer un viatge a Màlaga el novembre del 2016 i es va organitzar un dispositiu de vigilància en arribar a Espanya, gràcies al qual va ser localitzat en companyia de la seva família a l'aeroport de la ciutat. No obstant això, en el moment de fer-ne la detenció, G.H. va carregar amb gran violència contra els policies interventors i va emprendre una fugida desenfrenada, travessant a la carrera els carrils de l'autopista i aconseguint escapar-se dels agents.

Un fugitiu amb identitat falsa

A final de juliol es va rebre una comunicació dels serveis policials irlandesos, que tornaven a situar la seva família a Espanya, més concretament a Reus. De manera immediata es va activar un operatiu policial, que va aconseguir descobrir que el fugat podria estar allotjat amb la família en un hotel de Salou sota una identitat falsa.

Els investigadors van verificar amb les autoritats irlandeses que es tractava d'una de les identitats usades pel fugitiu per afavorir la seva fugida i a les quals tindria accés gràcies a les seves connexions amb altres bandes criminals. Una vegada confirmada la identitat del subjecte es va sol·licitar l'entrada i escorcoll a l'habitació en què s'allotjava i agents dels Grups Operatius Especials de Seguretat (GOES) adscrits a la Direcció Superior de Catalunya, en una intervenció coordinada, van arrestar-lo.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de