SOCIETAT
Societat 18/04/2011

Detingut a Santa Coloma un islamista que va ajudar els autors de l'11-M

Zohair Khadiri va ser condemnat dijous a 10 anys de presó però l'Audiència Nacional no el va poder localitzar i va dictar una ordre de recerca i captura

Redacció
1 min

BarcelonaL'islamista Zohair Khadiri ha estat detingut aquest dilluns a Santa Coloma de Gramenet. Khadiri va ser condemnat dijous a deu anys de presó per l'Audiència Nacional acusat de prestar ajuda a diversos dels autors de l'atemptat de l'11-M. Divendres passat no el van localitzar per notificar-li la sentència. Segons la resolució, Khadiri era una persona "de tota confiança" de la xarxa islamista encarregada de prestar ajuda a presumptes terroristes, enviar-los diners i facilitar-los la fugida d'Espanya.



Dijous passat, quan el tribunal ja havia decidit condemnar-lo a deu anys de presó per integració en organització terrorista, la sala va dictar una ordre de detenció i trasllat a l'Audiència Nacional, però Khadiri ja no va poder ser localitzat, de manera que l'endemà es va acordar la seva recerca i captura. Un cop detingut, un jutjat de Barcelona celebrarà la vista per acordar la presó del processat, que quedarà a disposició de l'Audiència Nacional.



Khadiri estava en llibertat provisional des del 2 de juliol de l'any passat. Aleshores ja havia complert totes les mesures cautelars que se li van imposar, i que incloïen la prohibició de sortir de l'Estat espanyol, l'obligació de lliurar el passaport i presentacions periòdiques als jutjats. A més, va assistir a totes les sessions del judici. Per això, la Fiscalia va sol·licitar el 27 d'abril de l'any passat la llibertat de Khadiri. L'islamista portava, aleshores, més de tres anys a la presó preventiva. Els altres tres processats en la causa, Nasreddine Ben Laidne Amri, Djilali Boussiri i Abdelkrim Lebchina, estaven ja en llibertat.

stats