SOCIETAT
Societat 26/07/2012

Detingut un home de 36 anys com a responsable de l'incendi de les Gavarres

Els agents li van trobar una plantació de marihuana al costat de l'origen del foc

Acn
2 min
L'incendi a La Jonquera

La Bisbal d'EmpordàEls Mossos d'Esquadra han detingut Raül F. F., de 36 anys i veí de Cruïlles, com a presumpte autor d'un delicte d'incendi forestal pel foc de les Gavarres, al Baix Empordà, concretament a la zona de Sant Sadurní de l'Heura, a prop d'un mas. Al detingut també se li imputa un delicte contra la salut pública perquè tenia més de 250 plantes de marihuana. De fet, quan els agents van anar a l'origen del foc per investigar-ne les causes van detectar la plantació de marihuana, que els va portar a detenir aquest home el 25 de juliol, i dos dies després a relacionar-lo amb el foc. El dia 24 de juliol al vespre es va declarar un incendi forestal a la zona del massís de les Gavarres, concretament a Sant Sadurní de l'Heura, a prop d'un mas. Quan els serveis d'emergència van arribar al lloc dels fets, bombers i agents rurals van treballar de forma intensa per sufocar l'incendi.

Els Mossos es van adreçar al punt on possiblement s'havia originat el foc (al costat de la masia), on van observar que hi havia dues feixes amb una plantació de marihuana, unes 250 plantes perfectament cultivades. Els Mossos també van observar que les plantes feia poc que havien estat regades.

La plantació disposava d'un sistema de reg ben estructurat que permetia tenir les plantes en òptim estat. A l'interior del mas (deshabitat) també s'hi van trobar diferents estances dedicades a l'assecament de les plantes una vegada recollides.

Els Mossos van fer gestions amb el propietari del mas, el qual els va manifestar que el tenia llogat a una altra persona. Quan els Mossos van adreçar-se al domicili del llogater per parlar amb ell, no el van trobar. Els agents van continuar les indagacions policials, que els va permetre detenir Raül F. F. el dia 25 i imputar-li un delicte contra la salut pública.

Posteriorment, aquest dijous, la unitat d'investigació de la comissaria de la Bisbal ha imputat també un delicte d'incendi forestal al detingut per la seva possible implicació amb l'origen del foc. El detingut, que no té antecedents, passarà properament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal.

stats