Societat 01/04/2012

Detingut per estafar en la contractació de serveis de llum, aigua i gas

Els Mossos han detingut una persona i en busquen una altra, com a presumptes responsables del frau que va començar el setembre del 2011

Acn
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut a Barcelona Hector William C. J. i estan pendents de detenir Juan Luís C. A. com a presumptes autors d'una d'estafa a companyies de llum, aigua i gas.

Els implicats en aquest frau donaven d'alta línies de telefonia mòbil de forma fraudulenta per posteriorment utilitzar-les per contractar nous serveis de llum, aigua o gas a nom de clients que no havien autoritzat el canvi, de manera que els implicats obtenien una comissió per cada nou contracte. L'estafa ascendeix a gairebé 20.000 euros.

Els dos implicats haurien adquirit 155 terminals i 165 línies de telefonia a nom d'una empresa de restauració amb la qual no tenien cap mena de relació. Els fets van començar el setembre del 2011 quan Hector William C. J., en connivència amb Juan Luís C. A., es van posar en contacte amb una empresa de telefonia mòbil per donar d'alta aquest terminals i les línies de telefonia mòbil. L'objectiu era utilitzar aquestes línies sense que se'ls pogués relacionar i evitar fer front a les despeses derivades tant de la seva adquisició com de les trucades realitzades, i alhora utilitzar-les fraudulentament per gestionar nous contractes de serveis de llum, gas o aigua.

Per formalitzar la nova contractació, Hector William C. J. va tramitar tota la documentació de manera fraudulenta que l'empresa de telefonia li reclamava per tal d'aconseguir les línies i els terminals associats a aquestes. Però, mesos després de tancar la venda, l'empresa de telefonia mòbil va rebre l'avís de la seva operadora que li informava que no s'havien abonat les factures corresponents a aquestes línies.

Davant d'aquest fet, el denunciant es va posar en contacte amb el seu client però no va aconseguir parlar amb ell a cap dels telèfons facilitats ni al despatx que suposadament ocupava el detingut. Així mateix, el denunciant es va posar en contacte amb l'administradora de l'empresa de restauració que suposadament hauria autoritzat aquesta contractació, que va manifestar desconèixer l'existència d'aquests contractes, de manera que ella mateixa també va denunciar els fets a la policia.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions de persones que estarien col·laborant amb els autors dels fets.

stats