SALUT
Societat 27/01/2012

Detingut el fundador de la firma d'implants mamaris PIP

Ara
1 min

BARCELONA.La policia francesa va detenir ahir el fundador de la firma d'implants mamaris Poly Implant Protheses (PIP), Jean-Claude Mas, que pot ser acusat d'homicidi involuntari i condemnat a una pena de fins a cinc anys de presó. La firma PIP s'ha convertit en protagonista d'un escàndol sanitari internacional després d'haver utilitzat silicona industrial per a les pròtesis que milers de dones s'han col·locat als pits, i que són susceptibles de trencar-se amb molta més freqüència que les altres pròtesis.

Jean-Claude Mas va ser arrestat cap a les set del matí a la localitat de Six-Fours al seu domicili, que va ser escorcollat per la policia. Segons els mitjans francesos, al municipi de Seyne-sur-Mer va ser detingut l'anterior responsable executiu de l'empresa, Claude Couty, a qui també van registrar el domicili.

En anteriors ocasions en què ha declarat davant la policia, Jean-Claude Mas ha reconegut que l'empresa va utilitzar "conscientment un gel no homologat" perquè era més barat i que era fàcil enganyar l'organisme que havia de certificar les pròtesis. El fundador de la firma, però, assegura que no sabia que això suposés un risc per a la salut.

El març del 2010 les autoritats sanitàries franceses van decidir retirar el gel del mercat, després de ser alertades sobre els "efectes adversos del producte" i del risc més elevat de trencament. A finals de desembre, el govern francès va recomanar a les dones amb pròtesis PIP que se les retiressin de manera "preventiva i sense caràcter d'urgència", fins i tot si no mostraven cap símbol de deteriorament.

stats