Societat 21/06/2012

El presumpte assassí i la víctima de Reus s'havien separat fa una setmana

Els fets van passar al voltant de les deu de la nit d'aquest dimecres, quan el detingut, un home de 32 anys i nacionalitat marroquina, va acabar a punyalades amb la vida de la seva parella sentimental, una dona espanyola de 29

Efe
3 min

ReusJaber E.G., l'home que presumptament va assassinar ahir la seva companya sentimental, Eli, s'havia separat d'ella fa una setmana i tenien una filla en comú, d'uns dos anys, segons que han explicat a Efe diversos veïns i coneguts de la parella.

Jaber E.G., de 32 anys i nacionalitat marroquina, va ser detingut ahir a la nit després de, suposadament, haver apunyalat la seva companya i demà a primera hora passarà a disposició del jutjat de Reus, han confirmat a Efe els Mossos d'Esquadra.

El crim va ocórrer cap a les 20.45 hores d'ahir al pis tercer tercera del número 26 del carrer O'Donnell de Reus, al barri de La Pastoreta, una zona on predomina la població immigrant procedent del Magreb, diversos països del sud d'Àfrica, Xina, Bulgària, Romania i d'ètnia gitana.

Segons que ha explicat a Efe Abdel, amic de la parella, el suposat assassí, conegut com a Javi per ser fill de marroquí i espanyola, portava poc més de dos anys amb Eli, filla de gitana i paio, i tenien una filla en comú, de dos anys.

La víctima, de 29 anys, tenia altres dos fills més, menors de deu anys, d'una relació anterior amb un altre home que compleix ara condemna a la presó.

Tots dos havien regentat un bar, La Trobada, situat en la pròxima plaça Antoni Pedrol Rius encara que, últimament, eren els pares de Jaber els que s'encarregaven del negoci, que avui estava tancat, amb una nota de dol a la persiana.

Fa una setmana, segons Abdel, Jaber i Eli van discutir i ella va marxar de la casa comú i es va instal·lar al domicili de Santi, un home més gran que avui plorava al passeig Prim, contigu al lloc dels fets.

Precisament en aquest lloc, dues roses vermelles, tres notes -"Cosina, segueix cantant i ballant", resava una d'elles- i mitja dotzena d'espelmes expressaven el dolor de veïns i amics per la mort de la dotzena víctima de violència masclista a Catalunya del començament d'any ençà, tres d'elles a la província de Tarragona.

Tant Abdel com un altre jove marroquí han coincidit a definir Jaber com "una persona agressiva, molt gelosa i que l'amenaçava sempre" i han indicat que el que ha passat "es veia venir perquè hi havia molts problemes pel mig".

Tot i això, la víctima no havia denunciat el suposat assassí, ni s'havia dictat cap ordre d'allunyament, segons que ha confirmat la primera tinent d'alcalde de Reus, Alícia Alegret, que ha assenyalat que, per contra, Jaber sí que havia denunciat Eli una vegada per un assumpte que es desconeix.

Ahir a la nit, segons que ha confirmat també María García, veïna del barri, Jaber va demanar a Eli que portés la nena a casa per veure-la, a la qual cosa ella va accedir.

Una vegada al domicili, Jaber la va apunyalar, va portar la nena al bar, la va deixar amb la seva mare i va tornar al pis, on va trucar al 112 i va confessar que havia matat la seva parella.

Immediatament, més d'una dotzena de patrulles policials es van presentar al carrer O'Donnell i es van emportar detingut Jaber.

Més d'un centenar de persones han expressat avui a la plaça del Mercadal, seu del govern municipal, la seva repulsa pel crim amb un minut de silenci que ha acabat amb aplaudiments, entre ells l'alcalde, Carles Pellicer, i gran part dels regidors.

La primera tinent d'alcalde, Alícia Alegret, ha "condemnat" aquest nou acte de violència masclista i ha expressat "el compromís" de l'ajuntament contra aquest tipus de comportaments, a més de manifestar el seu "suport" a la família de la víctima.

Per la presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Montserrat Gatell, s'ha d'"eradicar aquests comportaments i els estereotips de gènere" que porten a la violència masclista.

stats