Societat 25/07/2012

Detingut el president del nucli dels Muntells per provocar sis incendis

L'home hauria estat l'autor dels focs que van destruir propietats de diversos veïns

Efe
1 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimecres el president del nucli dels Muntells, al municipi de Sant Jaume d'Enveja, com a presumpte autor de sis incendis causats els últims dies a diversos béns d'altres persones, segons han informat fonts de la policia autonòmica. El detingut és José Tomàs Navarro, de 48 anys, nacionalitat espanyola i veí de Sant Jaume d'Enveja, que ha estat acusat de delictes de danys.

Entre els passats 17 de juny i 21 de juliol, els Mossos van rebre diverses denúncies de ciutadans per l'incendi de les seves propietats, entre les quals cinc barques, un automòbil, un hivernacle, un galliner i material per a la construcció de barraques. Els fets van succeir a les poblacions de Sant Jaume d'Enveja i Amposta, i, a més de sis incendis consumats, també se n'han denunciat quatre més en grau de temptativa. Les investigacions efectuades pels agents, juntament amb les manifestacions de diversos testimonis i veïns, han finalitzat amb la detenció de José Tomàs Navarro, que passarà a disposició del jutjat de guàrdia d'Amposta en les pròximes hores.

Els Mossos d'Esquadra feia dies que estrenyien el setge de la investigació sobre l'autor dels diversos incendis intencionats que s'havien registrat durant les últimes setmanes a Sant Jaume d'Enveja i Amposta. L'últim conat va tenir lloc dissabte a la tarda i Navarro hauria estat vist per diversos veïns calant foc a una parra d'un hort del poble. Ara se'l relaciona amb almenys mitja dotzena de sinistres causats pel foc.

stats