Societat 22/04/2011

Detingut un repartidor per apropiar-se targetes de crèdit i comprar per internet

Dos usuaris que es van veure afectats pel robatori de les seves targetes van denunciar-ho als Mossos

Efe
2 min

GironaEls Mossos d'Esquadra han detingut a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) un repartidor d'una empresa de paqueteria per haver-se apropiat de diverses targetes de crèdit a bústies de domicilis i realitzar després amb elles compres per internet.

Segons ha informat la policia, el detingut és Gabriel L.F., de 37 anys d'edat i veí de Cassà de la Selva (Gironès), al qual se li imputa un presumpte delicte d'estafes bancàries.

Les investigacions dels Mossos van començar arran de la denúncia d'una veïna de Calonge (Baix Empordà), que va explicar als agents de la policia local d'aquest municipi que algú havia fet un ús indegut de la seva targeta de crèdit entre el 28 de desembre de 2010 i el 23 de març passat.

Segons la denunciant, havien estat carregades al seu compte corrent diverses compres per un import total de 1.700 euros, que havien estat realitzades a diverses botigues de telefonia, roba o informàtica de la xarxa virtual amb una targeta de crèdit que ella mai havia arribat a rebre. Un dels càrrecs, per un import de 534 euros, havia servit perquè l'inculpat saldés un deute que havia contret amb una entitat de crèdit per internet.

El segon cas va ser denunciat en una comissaria de Sant Feliu de Guíxols i en aquesta ocasió la víctima va explicar que li havien carregat quatre rebuts bancaris realitzats per internet, entre el 23 de març i el 6 d'abril passats, per un total de 606 euros, per compres realitzades en empreses similars a través de la xarxa. A més, l'inculpat va tractar infructuosament de realitzar altres operacions per valor de 3.500 euros així com de retirar 100 euros d'un caixer automàtic a Platja d'Aro.

El detingut aprofitava la seva ocupació de repartidor de paqueteria per accedir a portals de domicilis particulars, obrir les bústies i palpar la correspondència remesa per entitats bancàries per detectar enviaments de targetes de crèdit i apropiar-se-les.

El detingut, que no té antecedents, passarà a disposició del jutge quan el jutjat d'instrucció de Sant Feliu de Guíxols ho requereixi, mentre que els Mossos investiguen si podrien imputar-se-li més delictes similars.

stats