Successos
Societat 01/08/2011

Els Mossos detenen un conductor que havia intentat envestir-los a l'autovia A-2

El jove, de nacionalitat francesa, van detenir-lo a Alpicat i va agredir els agents

Marta Català
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut a l'Alpicat, al Segrià, un conductor francès de 33 anys per conducció temerària i per fugir durant 30 quilòmetres de la policia i intentar treure de la via la patrulla que el perseguia. Segons fonts dels Mossos, el jove presentava evidents signes d'haver consumir alcohol i drogues.

Els fets van passar al voltant de l'una de diumenge a la matinada, després que una parella que circulava amb el seu cotxe per la C-25, a l'altura de Cervera, a la Segarra, alertés als Mossos que un cotxe els havia envestit per darrere i pel lateral.

Els denunciants van disminuir la marxa per evitar un accident i, en veure que l'altre cotxe no parava, van trucar els Mossos i el van estar seguint a una distància prudent per poder facilitar a la policia la seva localització.

Una patrulla dels Mossos va aconseguir arribar a la seva altura a l'autovia A-2, en direcció a Saragossa, però malgrat donar-li senyals d'avís, el conductor denunciat no va parar i va incrementar la velocitat.

Quan la patrulla es va posar a conduir en paral·lel amb el conductor temerari, per assegurar-se que estava entenent l'ordre de parar que li estaven donant, aquest va intentar fer fora la policia catalana de la via, sense aconseguir-ho, i va fugir, segons les mateixes fonts.

El conductor va fugir durant 30 quilòmetres fins que els Mossos van poder detenir-lo a l'A-2, a l'altura d'Alpicat, gràcies al muntatge d'un dispositiu especial, que va consistir en la col·locació sobre la carretera d'una banda de broquetes que va provocar que el vehicle sortís de la via.

El detingut, Gerard François V., de 33 anys d'edat i nacionalitat francesa, presentava evidents signes de trobar-se sota la influència de l'alcohol i les drogues i es va resistir al seu arrest per part dels Mossos, als quals va agredir i va insultar fins que aquests van aconseguir reduir-lo.

Se l'acusa de conducció temerària, danys, desobediència a l'autoritat i negativa a realitzar-se les proves d'estupefaents, segons publica Efe.

stats