Societat 06/07/2012

Detinguts a Barcelona els màxims responsables de dues associacions cannàbiques per tràfic de drogues

A les seus de les entitats, a Nou Barris i Horta-Guinardó, s'han comissat 2,5 quilos de marihuana i 500 grams d'haixix

Acn
2 min
El material comissat / ACN

BarcelonaMossos i Guàrdia Urbana de Barcelona han detingut vuit membres de dues entitats cannàbiques, entre els quals hi ha els quatre màxims responsables i quatre assalariats, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues.

Els agents van fer dimarts passat, 3 de juliol, dues entrades i escorcolls a les entitats Barceloca i Dejavú, ubicades als districtes d'Horta- Guinardó i Nou Barris, respectivament, a Barcelona. En els locals hi van trobar 2,5 quilos de marihuana i 500 grams d'haixix. També van ser comissats altres derivats de la marihuana com galetes, pastissets i ungüents cannàbics que distribuïen com analgèsics i relaxants musculars.

La investigació arrenca arran de la denúncia d'un soci d'una de les entitats, segons la qual un altre soci s'aprofitava de l'associació per vendre droga que havia adquirit al mercat il·legal.

La investigació es va completar amb nombroses queixes de veïns de les associacions i amb comisos de marihuana i haixix a persones que en sortien. Tot plegat va servir perquè els agents rebessin una autorització judicial per escorcollar els dos locals esmentats, el 3 de juliol passat.

Fins ara els Mossos no han pogut determinar la procedència del cultiu dels estupefaents, si bé hi ha constància documental que una d'aquestes associacions va acordar en junta directiva l'adquisició de fins a set quilos de cànnabis entre els mesos de febrer i maig degut a la baixa producció dels seus cultius i l'augment de consumidors que registrava.

Les investigacions han determinat que les associacions recaptaven diàriament fins a 700 i 1.000 euros amb les vendes de cànnabis.

Els detinguts, tots de nacionalitat espanyola i amb domicili a Barcelona, són Pedro Antonio B. L., de 28 anys, Rubén R. M., de 26, Jorge G. H., de 38, Aurelio R. S., de 39, Cristian M. A., de 31, Enrique B. V., de 26, Francisco José S. B., de 24, i Antoni T. M., de 29.

stats