Societat 26/04/2012

Detinguts 5 joves acusats d'assaltar més de 40 cases de la Costa Brava

No s'ha conegut el total de robatoris comesos fins Setmana Santa, quan els propietaris dels immobles han anat a les seves segones residències

Efe
1 min

BagurEls Mossos d'Esquadra han detingut cinc joves acusats de 45 robatoris, dels quals 41 van ser a segones residències de la Costa Brava, principalment de la localitat de Begur. Els robatoris es van cometre durant els mesos de febrer i març en segones residències d'urbanitzacions situades a les platges de Sa Riera i Sa Tuna de Begur, Palafrugell, Calella de Palafrugell i Llafranc, al Baix Empordà.

Els cosos policials van iniciar una investigació que ha permès detenir cinc joves entre el 19 de març i el 3 d'abril. En un primer moment, només se'ls va detenir per mitja dotzena de robatoris. Durant la Setmana Santa, i amb la coincidència de l'arribada dels propietaris de segones residències en aquesta zona de la Costa Brava, es va tenir coneixement d'un total de 17 robatoris més, a diverses urbanitzacions de Begur, com Mas Mató o la Borna, que presumptament també haurien comès els detinguts.

A banda d'això, els Mossos també estan investigant la seva implicació en altres set robatoris, tots en segones residències, que se sumarien als 41 descoberts fins ara. Entre els llocs assaltats també hi figuren tres establiments comercials, entre els quals hi ha una perruqueria i una escola.

El 'modus operandi' utilitzat pels lladres consistia a entrar a les cases o pisos forçant portes o finestres per robar els objectes de valor, principalment petits electrodomèstics i tot allò que fos fàcil de vendre, posteriorment.

Els detinguts són cinc joves d'entre 18 i 22 anys, veïns del Baix Empordà, dels quals dos van ingressar a presó. Alguns dels joves que van quedar en llibertat han tornat a ser detinguts per la seva implicació en nous robatoris.

stats