SOCIETAT
Societat 10/06/2011

Detinguts 15 atracadors acusats de 44 assalts a supermercats de Barcelona

La investigació ha durat més d'un any. Dotze dels arrestats ja han entrat a la presó per ordre del jutge. Es calcula que haurien aconseguit botins per més de 350.000 euros

Agències
1 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup de 15 atracadors de supermercats a qui s'atribueix un total de 44 robatoris amb violència comesos des de l'any passat, la gran majoria en botigues d'aquest tipus de l'àrea de Barcelona. 12 dels arrestats ja han ingressat a la presó per ordre del jutge, i es calcula que haurien aconseguit botins per més de 350.000 euros. La investigació es va iniciar fa més d'un any. Segons els Mossos, després de les detencions dels delinqüents d'aquest grup organitzat s'ha detectat una disminució molt significativa de denúncies a la ciutat de Barcelona per aquest tipus d'atracaments.

Segons ha informat aquest divendres la policia catalana, la banda actuava en funció de la dimensió de l'establiment que planejava assaltar, i dedicava a cada atracament un nombre variable de delinqüents. Així, en establiments de petites dimensions actuaven un mínim de tres persones, un nombre que anava augmentant segons la capacitat del supermercat.

Els atracadors amenaçaven els treballadors amb armes de foc i armes blanques, i obligaven els responsables de l'establiment a lliurar-los la recaptació, i en alguna ocasió van arribar a agredir alguns treballadors i els van provocar ferides lleus. Un membre del grup esperava els assaltants a l'interior d'un vehicle, que estacionava a prop del local escollit, i, una vegada consumat l'atracament, fugia del lloc amb ells.

stats