SOCIETAT
Societat 31/03/2011

Detinguts 14 usuaris d'un fòrum d'internet on es podien encarregar pallisses i homicidis a sicaris

L'operació s'ha fet a Barcelona, Tarragona, Alacant, Castelló i València, a més d'altres ciutats de l'Estat

Acn
2 min

BarcelonaLa Guàrdia Civil ha detingut 14 persones i n'ha imputat dues més en una operació contra els usuaris d'un fòrum on s'encarregaven pallisses, amenaces i fins tot homicidis a sicaris que podien cobrar entre 4.000 i 10.000 euros. Els detinguts utilitzaven un fòrum d'internet amb domini a Mèxic, on tenien el primer contacte, i després acabaven de negociar les condicions a través de correu electrònic o telèfon, que canviaven amb certa freqüència per evitar ser enxampats per la policia. Entre els detinguts hi ha una dona de Màlaga que va arribar a contactar amb una persona de Barcelona i una altra d'Ourense perquè matessin el seu marit, mentre que un altre detingut volia acabar amb la vida dels seus pares.

L'operació, que porta per nom Boel, s'ha dut a terme a Barcelona, Tarragona, Castelló, València, Alacant, Almeria, Madrid, Màlaga, Múrcia, Biscaia i Navarra. Les investigacions es van iniciar a finals de l'estiu del 2009, quan un ciutadà de Pamplona va denunciar que l'existència d'un assassí a sou.

En un primer moment, els interessats contactaven a través d'internet i després ho feien per correu electrònic i per telèfon, que canviaven sovint per dificultar l'acció de la policial. Després d'uns mesos d'investigació, els agents van comprovar que alguns comentaris del fòrum –on es facilitaven dades de les possibles víctimes com ciutat de residència, alçada, sexe, edat i quantitat a cobrar, entre d'altres– es referien a actes que es volien dur a terme a l'Estat. Alguns dels usuaris vivien a l'Estat, mentre que la resta d'implicats són estrangers, generalment hispanoamericans.

En total, es van detenir 14 persones, se'n van imputar dues més, es van fer 12 registres i es van intervenir 20 ordinadors, 15 telèfons mòbils, discs durs i correus electrònics. Els detinguts, 14 homes i dues dones, tenen entre 17 i 53 anys. Un dels detinguts va expressar la seva intenció de matar els seus pares, altres actuaven a Palència o Palma, i altres van arribar a pagar 4.000 euros per intimidar un conegut a València.

Un altre cas és el d'una dona malaguenya que va contactar amb la xarxa per acabar amb la vida del seu marit. Va arribar a facilitar el preu, fotografies, matrícula del cotxe, horari de treball i el lloc, dia i hora idonis per dur a terme l'homicidi. Tot i així, no es va dur a terme perquè la persona detinguda a Ourense no va trobar l'arma en el lloc pactat a Barcelona.

El fòrum va quedar clausurat i la policia va detectar-hi diferents perfils d'usuari, des dels que realment volien dur a terme una acció violenta contra algú, els que tenien intenció d'estafar per obtenir diner fàcil i els que volien "viure una fantasia sense ser conscients del risc que suposa contactar amb vertaders sicaris".

stats