Societat 13/05/2012

Detinguts ‘in fraganti’ a Barcelona 2 falsos policies que assaltaven turistes

Anaven vestits amb armilles de color blau, gorres i 'walkie-talkies'. Escorcollaven els turistes per acabar sostraient-los els diners i les coses de valor

Ara
2 min

BarcelonaAgents dels Mossos d'Esquadra van detenir el passat 8 de maig tres homes, acusats de robar turistes fent-se passar per falsos policies. Segons s'ha sabut aquest diumenge, a través d'un comunicat dels Mossos, els assaltants actuaven pels voltants i l'interior de l'Estació de Sants, aprofitant el constant i nombrós moviment de persones i l'afluència de turistes.

Així, després de seleccionar les seves víctimes, el primer dels homes, fent-se passar també per un turista com elles, se'ls adreçava, fent veure que els volia demanar alguna indicació. En aquell moment entraven en escena els seus dos còmplices, que vestits amb armilles de color blau, gorres, i en alguns casos amb 'walkie-talkies' i auriculars, amb què simulaven establir comunicació amb una sala de comandament, s'identificaven com a policies i escorcollaven els turistes per acabar sostraient-los els diners i les pertinences de valor.

El passat 8 de maig, dins del dispositiu habitual de prevenció i vigilància establert al voltant de l'estació de Sants, agents de paisà dels Mossos d'Esquadra van iniciar el seguiment a distància d'un grup de tres homes que, en actitud vigilant, s'adreçaven a la interceptació d'un turista. La intervenció policial va permetre la detenció 'in fraganti' dels tres assaltants, i la recuperació dels diners de la víctima, que ja s'havien apropiat, i que ascendia a 855 euros.

Els detinguts són Florian C., de 32 anys d'edat i nacionalitat romanesa, Ion E., de 32 anys d'edat, nacionalitat romanesa i veí de Barcelona, Cristian C., de 39 anys d'edat, nacionalitat romanesa i veí de Barcelona. Els dos primers sumen un total d'onze antecedents (set i quatre, respectivament). En aquest cas, se'ls imputa un delicte d'usurpació de funcions públiques i un segon delicte de furt.

Després de passar a disposició judicial els detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs.

stats