Detinguts els gestors d'iDental per intentar muntar una altra macroestafa

La policia està fent escorcolls a Madrid i a Alacant

Agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional han detingut deu persones vinculades amb l'estafa de les clíniques dentals d'iDental acusades de pretendre orquestrar un altre entramat semblant per repetir la macroestafa, segons han informat a Efe fonts de la investigació. Entre els detinguts hi ha Luis Sans, que va ser conseller delegat d'iDental i que, segons els investigadors, pretenia reproduir a través de testaferros una nova xarxa anomenada Instituts Odontològics, amb 27 centres repartits per Espanya.

La policia ha actuat per ordre del jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, que investiga la suposada estafa d'iDental, que va tancar els seus 24 centres i va deixar desenes de milers de perjudicats. Segons ha explicat en un comunicat la Policia Nacional, l'operació pretén evitar que en el grup Instituts Odontològics es repeteixin els mateixos delictes i no perjudicar ni interrompre l'atenció als pacients.

Avui s'estan fent escorcolls a Madrid i a Alacant i s'ha procedit al bloqueig i embargament preventiu de propietats immobiliàries i de productes financers dels investigats en més de 33 entitats financeres nacionals i internacionals.

Als deu detinguts se'ls investiga per delictes d'estafa continuada, apropiació indeguda, falsedat documental, administració fraudulenta, blanqueig de capitals i aixecament de béns.