Societat 09/05/2011

Detinguts 11 menors per robatoris amb violència i intimidació a Nou Barris

Els joves actuaven en un petit grup de dos o tres individus. La major part dels assalts han tingut lloc a prop del Barri del Turó de la Peira

Acn
1 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut 11 menors per robatoris amb violència i intimidació al voltant de centres educatius del districte de Nou Barris, a Barcelona. En total se'ls imputen set robatoris amb violència i intimidació i una falta d'amenaces comesos contra d'altres menors. La policia ha identificat cinc menors més, que no es poden imputar, relacionats en diferents d'aquests episodis. Segons els Mossos, a partir d'aquestes detencions s'ha observat una davallada en aquesta mena de fets, que havien creat alarma social al districte. Els joves actuaven en un petit grup de dos o tres individus, fent servir sempre la intimidació i, en alguns casos, la violència física.

La major part dels assalts coneguts han tingut lloc en un radi acotat que se situa en les proximitats del Barri del Turó de la Peira, al voltant d'ubicacions identificades pels Mossos d'Esquadra com a possibles punts de trobada d'alguns dels anomenats Nous Grups de Joves Organitzats i Violents (NGJOV), i a la vora de diferents centres educatius, fets que han contribuït a crear un clima d'alarma social entre els veïns i la comunitat educativa.

Els joves actuaven en un petit grup de dos o tres individus, fent servir sempre la intimidació i, en alguns casos, la violència física. La intimidació consistia normalment en l'amenaça de punxar-los amb una navalla que exhibien davant les seves víctimes, si aquestes no els lliuraven les seves pertinences. En alguna ocasió, per tal d'evitar perdre massa temps en el lloc de l'assalt i ser sorpresos per veïns o vianants, optaven per desposseir la víctima d'alguna peça de roba (normalment la jaqueta) i endur-se-la en la seva fugida.

stats