Societat 10/02/2012

Detinguts 4 membres d'un grup organitzat que robava per joieries de tot Espanya

Els detinguts tenien ordres de detenció per furts comesos a joieries de Granada, Toledo, Càceres, València, Màlaga i Sevilla. Uns joiers de Sant Vicenç dels Horts van donar l'avís

Efe
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut quatre lladres d'un grup organitzat que cometia furts a joieries de tot Espanya. La detenció de dos dels seus membres mentre robaven en una joieria de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) ha servit per detenir la resta, segons informa la policia de la Generalitat.

Aquests dos membres van ser detinguts el 2 de febrer i responien a les identitats de Melania R., de 49 anys, i una menor de 17 anys, totes dues de nacionalitat romanesa i amb domicili desconegut. L'actitud de la jove va aixecar les sospites d'una empleada de la joieria, que va activar un polsador per alertar els Mossos.

17 requeriments pendents

Van comprovar que a Melania R. li constaven 17 requeriments pendents de diverses localitats, un d'ells, d'ingrés a la presó. També els van trobar 3.000 euros, 800 dòlars americans, diverses joies i una faldilla amb un folre en forma de bossa que feien servir per amagar les joies sostretes.

Dos dies després, els Mossos localitzaven Danut S. i Florin A., tots dos de 27 anys i amb dues ordres de crida i cerca per furts a joieries de Galícia. Els investigadors dels Mossos han pogut constatar que els quatre detinguts formen part d'un grup que es dedicava a cometre aquest tipus de robatoris a joieries per tot el territori espanyol.

Arreu d'Espanya

A Melania R. li constaven ordres de detenció de la Policia Nacional espanyola per robar a joieries de Granada, Toledo, Càceres, València, Màlaga i Sevilla. A més, els jutjats d'Oviedo, Vigo, Santiago de Compostel·la, Huelva i Càceres també havien ordenat buscar-la.

Amb tot, la jutge d'instrucció del jutjat número 4 en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat) ha decretat llibertat amb càrrecs per a Melania R. Els Mossos investiguen ara si els detinguts han comès fets similars al territori català.

stats