Societat 27/04/2012

Deu canvis que la Rambla de Barcelona demana

Més seguretat i persecució del soroll són algunes de les prioritats que els veïns demanen en el referèndum popular organitzat per la plataforma per una Rambla Democràtica

M.ortega
2 min

BarcelonaLa consulta popular sobre el futur de la Rambla de Barcelona que ha organitzat la plataforma per una Rambla Democràtica ja ha recomptat els vots dels veïns de la Rambla i del Gòtic, que tenen el 81% del pes de la consulta. Els resultats evidencien un clam unànime de més seguretat i millores de convivència, com ara control del soroll, i més divisió, en canvi, sobre temes polèmics com ara el futur d'estàtues i ocellaires. S'imposa, però, l'opció de retirar les estàtues i eliminar, també, les parades dels exocellaires reconvertits. Aquestes són 10 de les 96 propostes votades que han rebut més suport:

1- Més seguretat: és un dels temes que més preocupa els veïns, que demanen més control de les activitats policials i, fins i tot, millores en el sistema de videovigilància perquè les imatges enregistrades per les càmeres serveixin com a prova en cas de delicte.

2- Menys soroll: demanen mesures reals contra el soroll i control especial a comiats de solters i festes sorolloses.

3- Reformar el teatre Principal i revitalitzar-ne l'entorn.

4- Més veïns: demanen incentivar el lloguer de pisos com a habitatge habitual perquè hi hagi més veïns.

5- Que l'Ajuntament consideri els carrers adjacents com a part de la Rambla i rebin el mateix tracte.

6- Que l'ordenança del civisme s'apliqui igual als turistes i que se senyalitzin itineraris alternatius per descongestionar la zona.

7- Mantenir terrasses, floristes i quioscos, però clarificant el lloc que ocupen i els productes que venen. També, limitar el dret a terrassa als establiments amb tradició.

8- Acabar amb la venda ambulant.

9- Solucions no repressives per eliminar la prostitució de la Rambla, el Raval i el Gòtic.

10- Recuperar la funció de passeig i fer la Rambla exclusiva per a vianants, transport públic i càrrega i descàrrega.

stats