SUCCESSOS
Societat 30/03/2011

Deu detinguts per comercialitzar ketamina, droga s'usa en veterinària.

Els Mossos han intervingut 28 quilograms d'aquesta substància estupefaent

Marta Català
1 min

BarcelonaEls membres de la banda viatjaven com a turistes a l'Índia i adquirien grans carregaments de ketamina, un anestèsic d'ús veterinari amb un elevat potencial al·lucinogen i catalogat com a molt perillós.

Transportaven la ketamina a Catalunya i aquí la venien a uns 50 euros el gram. Els Mossos han desarticulat l'organització i han detingut 10 persones, totes veïnes de Barcelona i d'edats compreses entre 21 i 26 anys i han comissat 28 quilos de droga. Sis d'ells han ingressat a la presó.

Els Mossos expliquen que el consum d'aquesta droga s'ha estès entre les zones d'oci i recreatives i alerten que les conseqüències per la salut dels consumidors són molt greus i imprevisibles. S'ha pogut constatar que provoquen danys cerebrals irreversibles si el consum de la droga es fa de manera continuada.

Si el consum inicial és puntual i per situacions relacionades amb l'oci, en tractar-se d'una droga molt additiva, és freqüent que els consumidors acabin molt enganxats i necessitant dels seus efectes diàriament.

L'inspector Jordi Ollé diu que és una droga que també pot causar atacs de pànic, parades cardíaques i fins i tot podria ser mortal. La ketamina fa un any no estava fiscalitzada i des de l'octubre de 2010 va ser inclosa a la llista de substàncies psicotròpiques a l'empara del conveni sobre substàncies psicotròpiques de Viena de 21 de febrer de 1971.

Els clients consumeixen aquesta droga esnifada, injectada o bé fumada, ha explicat Ollé.

La ketamina, anomenada també pols K o Special K, és una droga dissociativa i el seu ús mèdic no és comú en les persones però sí en veterinària, on s'usa per tranquil·litzar animals que han de sotmesos a intervencions quirúrgiques.

stats