Deu detinguts en una operació contra una cèl·lula de finançament de jihadistes

Els arrestats haurien pagat activitats terroristes a Síria mitjançant el frau fiscal i el blanqueig de capitals

Deu persones han sigut detingudes aquest dimarts en una operació policial contra una cèl·lula dedicada al finançament de grups jihadistes que operen a Síria. De les deu persones detingudes, una és de nacionalitat siriana i la resta de nacionalitat espanyola. 

L'operació de la Policia Nacional, que ha estat coordinada pel jutjat central d'instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, del qual és titular el jutge Manuel García Castellón, ha estat desplegada a la província de Madrid i afecta almenys la capital i el municipi d'Algete, segons han indicat a Efe fonts policials. 

Agents de la Comissaria General d'Informació de la Policia, en col·laboració amb efectius de la Brigada d'Informació de Madrid, fan des d'aquest matí diferents escorcolls en domicilis i en diversos negocis regentats pels detinguts, entre altres llocs. Segons fonts consultades per l'agència Efe, els arrestats haurien finançat activitats terroristes a Síria mitjançant el frau fiscal i el blanqueig de capitals dels beneficis d'aquests negocis legals.