Societat 15/06/2012

Els dotze neonazis detinguts al Vallès passen a disposició judicial

Els arrestats estan implicats en l'agressió a diversos joves que es va produir al març davant de la sala de concerts Stroika de Manresa, on va estar a punt de morir una de les víctimes

Ara
1 min
Concentracions de rebuig a l'agressió feixista de Manresa

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut dotze neonazis, un d'ells menor d'edat, relacionats amb la pallissa a tres joves a Manresa el 23 de març, davant de la sala de concerts Stroika, segons un comunicat del cos policial. Els van arrestar dimecres i aquest divendres els detinguts han passat a disposició judicial divendres al matí perquè el jutge decideixi si han d'ingressar a la presó provisionalment, mentre s'instrueix el cas i es prepara el judici. El menor ha passat a disposició de la fiscalia de Menors.

Les detencions es van fer a Terrassa, Viladecavalls i Castellar del Vallès el passat dimecres 13, a casa dels implicats, la majoria dels quals viuen al Vallès Occidental. Almenys una de les detencions, però, es va produir a l'Anoia.

Els implicats són membres de diverses organitzacions d'ultradreta i neonazis que va atacar amb barres de ferro, punys americans i bengales diversos nois que esperaven per entrar a un concert antifeixista a la sala Stroika. L'agressió va deixar tres joves ferits de diversa consideració i un de molt greu, la vida del qual va estar en perill. Els presumptes agressors també haurien incendiat un vehicle amb persones a l'interior, tot llençant-hi bengales. Aquesta acció va contribuir a generar confusió i a facilitar tant l'atac com la fugida dels infractors.

Els investigadors, segons els Mossos, han conclòs que l'atac va ser "premeditat, planificat i executat de forma contundent i ràpida". El cas continua sota secret de sumari.

stats