Seixanta municipis catalans participaran demà en el Dia Sense Cotxes

Ajuntaments com el de Sant Cugat del Vallès, Badalona o Sant Vicenç dels Horts han organitzat activitats per promoure l’ús de la bicicleta

Barcelona demà no serà l'única ciutat lliure de cotxes. Un total de seixanta municipis catalans també participaran demà en el Dia Sense Cotxes, dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que té lloc anualment entre el 16 i el 22 de setembre. L'objectiu de tots els consistoris és promoure hàbits "més segurs i saludables", segons ha informat la Diputació de Barcelona en un  comunicat aquest migdia.

Múltiples ajuntaments de la província de Barcelona, entre els quals hi ha els de Sant Cugat del Vallès, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Viladecavalls, Esparreguera, Gurb i Sant Vicenç dels Horts, organitzaran activitats per promoure l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport habitual.

A Montgat, Vilanova i la Geltrú, Vilassar de Mar, Roda de Ter i l'Ametlla del Vallès s'hi han preparat bicicletades populars, fires i tallers d'inspecció tècnica d'aquests vehicles. En aquesta mateixa línia set municipis de la comarca del Baix Llobregat han preparat per diumenge una passejada popular en bicicleta, la tretzena edició de la "BaixCicletada".

En total, més de 260 municipis de tot Catalunya s'han adherit a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb la realització de diferents actes durant aquests dies.