METEOROLOGIA
Societat 25/12/2010

Dia de Sant Esteve amb vent

Interior manté activada la fase d'alerta del pla Procicat i encara espera ràfegues fortes al nord del Principat. Es preveu que la ventada anirà afluixant al llarg de la jornada

Redacció
1 min

BarcelonaMenys vent, però encara força vent. Aquesta és la previsió amb què treballa el departament d'Interior per a aquest diumenge, dia de Sant Esteve. Tot i que es preveu que les ràfegues fortes aniran disminuint, encara es manté activat el Procicat en fase d'alerta, tot i que s'ha passat del grau de molt probable a probable pel que fa a les possibilitats que hi hagi ratxes de vent superiors als 90 quilòmetres per hora.

Les comarques amb més risc, atès que el vent bufa des del nord, són l'Alt Empordà, l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, el Berguedà, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i el Ripollès. En una situació més tranquil·la, però també en alerta, hi ha la Garrotxa, el Solsonès i Vall d'Aran.

Protecció Civil i el Servei Català de Trànsit demanen als conductors que extremin la precaució al volant, especialment en autopistes i vies ràpides. Es recomana reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle i, en el cas d'avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral. És molt important que aquesta recomanació la segueixin els conductors de camions i de caravanes, segons Interior.

stats