POLÍTICA
Societat 09/09/2011

Més de 40 entitats i partits impedeixen que Badalona es quedi sense Diada

Partits com CDC, ERC, ICV, EUiA, SI, la CUP i Rcat i entitats com Òmnium programen una Diada "des de la defensa del dret a l'autodeterminació i els drets socials"

Acn
2 min
Cartell Diada Badalona

Badalona"Badalona tindrà Diada, digui el que digui l'alcalde". Aquest és el clam d'un grup d'entitats i ciutadans de Badalona que s'han unit per organitzar els actes de la Diada Nacional a Badalona. Una diada de caire popular que pren més força després que aquest divendres l'alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol, hagi suspès els actes institucionals previstos. Ho ha fet davant la negativa de l'oposició de participar-hi amb els canvis que el PP hi havia introduït, com ara l'eliminació del terme 'nacional' de la Diada o el manteniment de la bandera espanyola. Així, tot i que Badalona s'ha quedat sense Diada institucional, un seguit d'entitats i partits, més de 40, n'han programat una d'alternativa.

La Comissió 11 de setembre de Badalona, que aplega més de 40 entitats i partits polítics de la ciutat, ha reivindicat aquest divendres els actes que han programat per commemorar la Diada Nacional, aquest diumenge, i han fet una crida a la població a participar de les activitats que tindran lloc aquest dissabte a partir de dos quarts de nou del vespre a la Plaça dels Països Catalans i que culminaran a mitjanit a la Plaça de la Plana.

Albiol els deixa sense permisos

La comissió ha denunciat "el marcat caràcter autoritari i espanyolista" d'Albiol, de qui asseguren que "de mica en mica va mostrant el seu autèntic caràcter". L'agrupació d'entitats condemna així que l'alcalde no hagi cedit els permisos necessaris a la comissió per realitzar les activitats previstes per aquest dissabte, tot i que deixa clar que les mantindrà. En aquest sentit, fa una crida als veïns "a no deixar-se atemorir per l'actitud de l'alcalde i de l'Ajuntament en una Diada tan significativa pel nostre país".

Una Diada "pels drets socials i el marc nacional dels Països Catalans"

La Comissió 11-S, que agrupa partits com CDC, ERC, ICV, EUiA, SI, la CUP i Rcat i entitats destacades de la ciutat, com Òmnium Cultural, i també associacions de veïns, fa mesos que treballa "per construir una Diada Nacional a Badalona des de la defensa del dret a l'autodeterminació, els drets socials i el marc nacional dels Països Catalans". La comissió fa difusió de la Diada a través de l'etiqueta de Twitter #onzebdn.

stats