L'autor confés del crim de Diana Quer, condemnat per un intent d'agressió sexual el 2017

Li imposen cinc anys de presó i el tribunal valora que la intenció de l'home era "satisfer el seu ànim libidinós"

L'Audiència Provincial de la Corunya ha condemnat l'autor confés del crim de Diana Quer, José Enrique Abuín, conegut com 'el Chicle', a cinc anys i un mes de presó per un intent d'agressió sexual el 25 de desembre del 2017, després de l'assassinat de Quer. La sentència el considera autor d'un delicte de detenció il·legal i un altre d'agressió sexual -en aquest cas en grau de temptativa- per haver abordat una jove al municipi corunyès de Boiro el 2017. També el condemna per un delicte lleu de lesions, pel qual li han imposat el pagament d'una multa de 600 euros.

Resolt el cas Diana Quer

El tribunal prohibeix a Abuín acostar-se a menys de mig quilòmetre de la víctima i del seu domicili durant un període de 10 anys, en què tampoc s'hi pot comunicar. També haurà d'indemnitzar la jove. Els magistrats valoren que la intenció de l'home era agafar a la dona, "posar-la al cotxe i traslladar-la a algun lloc per satisfer el seu ànim libidinós". "No se li ocorre a aquest tribunal cap altra alternativa. La seva intenció no era agafar-li els diners o el mòbil. El que pretenia era agafar el telèfon de la víctima perquè no pogués demanar ajuda", apunta l'Audiència de la Corunya.

A la sentència els magistrats subratllen que únicament s'han jutjat els fets que van passar el 25 de desembre del 2017 en un temps d'entre 10 i 15 minuts. En aquest punt, el tribunal recorda que els altres processos penals contra Abuín, com el crim de Quer, els ha assumit cada partit judicial que li correspon.

El jutjat reobre el cas de Diana Quer i veu indicis de delicte sexual