SOCIETAT
Societat 15/08/2011

Dilluns amb sol, calor i xafogor

La segona quinzena d’agost comença amb moltes hores de sol, calor de ple estiu però algun ruixat al Pirineu i Prepirineu

Laura Ventolà
1 min

BarcelonaComencem setmana i ho fem amb cel clar a la majoria de comarques, només queden alguns núvols en punts de les comarques de Girona que ràpidament es van allunyant i no han de fer gens la guitza. Serà, doncs, un dilluns amb sol i calor a tot arreu i amb xafogor marcada sobretot en punts de la costa. Aquells que vulgueu gaudir de la platja podreu disfrutar de les temperatures altes, cel clar i una temperatura de l'aigua del mar molt agradable, entre els 23 i 25 graus.

A la tarda es podrà escapar algun ruixat en algunes comarques com el Ripollès, la Garrotxa o Osona, que en general seran ruixats més localitzats que no pas ahir, i de curta durada. Els termòmetres s'enfilaran tant o més que ahir, amb màximes que poden arribar als 34 o 35 graus en àrees de Ponent i de les Terres de l'Ebre, i vorejant els 30 en punts de la costa.

Els pròxims dies, tant dimarts com dimecres, el sol i la calor han de seguir, amb temperatures d'estiu i amb un pic de calor que patirem entre dimecres i dijous, amb màximes al voltant dels 37 o 38 graus a la zona de Ponent. Tot plegat, una calor cada cop més accentuada, una xafogor especialment marcada en àrees costaneres i un ambient clarament estiuenc. De totes maneres els ruixats de tarda no desapareixeran del tot al Pirineu i encara ens podran fer la guitza al llarg de la setmana.

Al País Valencià i les Illes Balears, els pròxims dies l'ambient també serà molt càlid, amb temperatures clarament altes i de ple estiu.

Trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada amb els mapes d'avui a www.ara.cat/meteo.

stats