LA MÉTEO
Societat 04/09/2011

Dilluns de tardor per encetar una setmana d'estiu

Tot i que aquest dilluns no farà cap nosa el paraigua ni la màniga llarga, la setmana vindrà marcada pel cel clar i la calor d'estiu

Marc Candela
1 min

BarcelonaEl diumenge l'acabarem de passar amb ruixats febles, dispersos i intermitents a les comarques de Girona i nord de Barcelona, però amb cel bàsicament serè a la resta de Catalunya, al País Valencià i a les Illes.

De cara a la nit i matinada aquests xàfecs s'intensificaran i es desplaçaran cap a les comarques litorals -bàsicament el tram de costa que va del cap de Salou a la Tordera- i, de fet, el dilluns l'encetarem amb xàfecs forts a l'entorn de Barcelona. A la costa i Prelitoral central el paraigua no es podrà desar fins al migdia, però a la resta del país la jornada la passaran amb més sol que núvols i no serà fins a la tarda que s'escaparà algun ruixat curt al Ripollès, el Berguedà o Osona.

Tot plegat amb temperatures que fins i tot quedaran més curtes que les d'avui i que, allà on els núvols siguin més persistents, faran que intuïm la tardor a estones.

En tot cas, el temps insegur i variable té les hores comptades. Dimarts ja quedaran ben pocs núvols i la resta de la setmana la passarem amb cel bàsicament serè. I aquesta estabilització del temps vindrà acompanyada d'un progressiu ascens tèrmic que ens deixarà una segona meitat de la setmana amb calor i xafogor de ple estiu.

Trobareu més informació i la previsió actualitzada del vostre municipi a ara.cat/meteo.

stats