Societat 22/03/2011

Dimarts variable i fred

El vent i les temperatures més baixes faran que la sensació de fred sigui més evident que els dies anteriors

1 min

L’hivern es reivindicarà durant els pròxims dos dies: avui les temperatures seran més baixes que ahir i al migdia els termòmetres es quedaran per sota dels 15 graus. La sensació de fred també serà més marcada pel vent de gregal, que sobretot es notarà a la costa, on arribarà a bufar amb alguns cops moderats. Tot plegat farà que la jaqueta al migdia sigui imprescindible.

El dia ha començat amb xàfecs en ciutats com Balaguer, Reus o Lleida. No serà però un dia de pluges generals, ni tampoc en aquests indrets els ruixats hi duraran tot el dia. Amb el pas del matí s’aniran desfent però a la tarda n’apareixeran d’altres en aquest cas sobretot al nord: al Pirineu i en algunes comarques interiors de Girona. La cota de neu serà baixa, rondarà entre els 800 i els 1100 metres. Ja al vespre reapareixeran els xàfecs també a les terres de l’Ebre, i de fet al País Valencià s’iniciarà una tongada de pluges intenses, que demà deixarà més de 50 litres per metre quadrat, sobretot a la costa.

Demà caldrà abrigar-se tant o més que avui però a mesura que avanci la setmana els termòmetres s'enfilaran de forma bastant clara: tot fa pensar que arribarem al cap de setmana amb temperatures de gairebé 20 graus al migdia.

stats