En breu
Societat 07/07/2012

Dimiteix la consellera que ha liderat la tisorada en salut de Bauzá

1 min
Dimiteix la consellera que ha liderat la tisorada en salut de Bauzá

Feia setmanes que volia dimitir, però no va ser fins ahir que la consellera de Salut, Família i Benestar Social de les Illes Balears, Carmen Castro, va deixar el càrrec. El president, José Ramón Bauzá, en va acceptar la renúncia, que significa la primera crisi del seu executiu, l'endemà que es desconvoqués una amenaçadora vaga de metges.

Bauzá va nomenar ahir mateix el successor, el metge Antoni Mesquida, fins ara gerent de l'Hospital de Manacor, germà de Joan Mesquida, un polític socialista ex secretari d'estat de Turisme, ex comandament únic de la policia i la Guàrdia Civil, i exconseller d'Economia. Sense Castro, el Govern Balear queda format només per homes -cosa que no passava des del primer executiu autonòmic, el del 1983- i sense cap polític eivissenc, fet que no havia passat mai.

Castro marxa "per motius personals", però ja es coneixia el seu malestar. En aquest any de gestió ha estat l'executora de moltes retallades i les més importants -com el tancament dels hospitals General i Joan March- les hi havia imposades el president. L'eivissenca havia rebut moltes crítiques, sobretot dels sindicats. De fet, no ha pogut partir fins que no ha solucionat el conflicte sobre els complements de sou dels metges aprovats pel govern de Francesc Antich i que Bauzá va retirar aplicant una sentència que els invalidava. Abans-d'ahir els havia blindat amb una llei.

stats