MODA
Societat 01/10/2011

Dior encara busca successor per a Galliano

Dior no ha aprofitat la desfilada a la Setmana de la Moda de París per avançar el director artístic de la maison i, a l'espera que les negociacions amb Marc Jacobs es desencallin, continua el ball de noms.

Eugènia Sendra
2 min
Romanticisme i glamur propi dels 50, una col·lecció fidel als principis de Dior.

Barcelona.Les especulacions sobre qui serà el nou director artístic de la firma francesa Christian Dior van eclipsar la presentació de la col·lecció per a la primavera-estiu 2012. Era la segona des que John Galliano va ser acomiadat del càrrec per un cas d'injúries racistes fa més de sis mesos. També era la segona oportunitat per a Bill Gaytten, la mà dreta del gibraltareny, que no va convèncer en la seva estrena al juliol, amb la col·lecció d'alta costura, i que ahir va apostar per una calculada repetició dels estils clàssics de la maison .

Dior no va obrir boca i Sidney Toledano, director executiu de Dior, es va limitar a demanar "paciència". "Vivim en una societat en què es volen les coses de seguida -va dir Toledano-, però el tempo és el correcte". Mitjans com Woman Wear Daily apunten que Dior encara podria trigar setmanes a anunciar el nom del nou director creatiu: l'ajornament coincideix amb el cul de sac en què es troben les negociacions per fitxar Marc Jacobs, el cervell de Louis Vuitton des del 1997 i a qui la firma dedica una retrospectiva (sospitosa?) a Milà. Jacobs era el pretendent més ben posicionat fins que va sol·licitar un sou de 10 milions de dòlars a la firma francesa, com recollia WWD .

Els noms d'Alexander Wang - Vogue Gran Bretanya suggereix que podria vincular-se amb Louis Vuitton si Jacobs saltés- i Riccardo Tisci -associat a la casa Givenchy- també han sonat com a nous directors creatius de Dior, en les últimes setmanes.

Galliano no en té prou

Sobre aquest teló de fons -i sobre una recreació arquitectònica de les avingudes de París feta a partir de neons- va desfilar la primera col·lecció de prêt-à-porter de Bill Gaytten, un director creatiu en funcions que afirmava al Financial Times que el retorn de Galliano al món de la moda encara és possible.

Gaytten s'ha basat en les primeres col·leccions de Dior, tal com va explicar entre bastidors en acabar la desfilada, i ha incorporat alguns dels codis tradicionals de la casa: escots suaus, sense muscleres gaire pronunciades i jaquetes Bar contemporanitzades, "amb les mànigues mica més amples, la cintura lleugerament més amunt i sense tant de volum". La col·lecció també es defineix per l'ús de cuir "ultrasuau" en cossos que es combinen amb pantalons que acaben a l'alçada del turmell; llana, seda i puntes per als vestits de nit, més vaporosos; i organdí per a les faldilles; tot destil·lant l'aire glamurós i romàntic dels cinquanta. Els colors pastel i el beix conviuen amb els colors més llampants, com el taronja i el vermell, que era "el preferit del senyor Dior", va recordar Gaytten.

Rabanne torna a París

La Setmana de la Moda de París posarà el punt i final el 5 d'octubre a un mes de passarel·les (Nova York va passar el relleu a Londres i després va ser Milà). Una de les cites destacades és el retorn de la firma Paco Rabanne al panorama de la moda: el renaixement de la marca amb Manish Arora com a director creatiu de la col·lecció femenina. L'altre focus d'interès és la nova col·lecció de Jean Paul Gaultier, propietat de la companyia catalana Puig.

stats